Најновије

СПРЕМА ЛИ СЕ ХАОС НА ДАН УСТОЛИЧЕЊА? Дачић проговорио о нападима на митрополита Јоаникија

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас, поводом скупа на Цетињу против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија у Цетињском манастиру, да више деценија постоје снаге које у Црној Гори раде на стварању одбојности између српског и црногорског народа, истичући да не очекује да сукоб есклаира и да неко "удари" на митрополита и светиње.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Дачић је за ТВ Прва оценио да раздор између српског и црногорског народа прави ДПС, ради мобилисања бирачког тела, као и да уз помоћ других странака организује људе против устоличења митрополита Јоаникија.

„Проблем је што се ради на томе да се исцепка нешто што је заједно било много јаче, а то су Србија и Црна Гора. Ми смо имали заједничку историју и треба да се имамо заједничку будућост“, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да нас интересују права српског народа у Црној Гори, као што нас интересује и положај Српске православне цркве.

На питање да ли сматра да може доћи до већих сукоба у Црној Гори, Дачић оцењује да се то неће догодити и да не очекује да неко „удари“ на митрополита и светиње.

„Чуо сам кад је митрополит Јоаникије говорио да га је ухапсио и саслушавао човек из полиције кога је он крстио… Шта мислите, како је том човеку, плаши ли се Бога“, запитао се Дачић.

На питање да ли је то што се дешава у Црној Гори политичко питање, Дачић истиче да јесте, али да је највећи проблем у томе што на раздору између српског и црногорског народа раде људи који су идеју заједништва са Србијом користили како би дошли на власт у Црној Гори.

Додао је и да је један од проблема што у Генералном секретаријату Владе Црне Горе нема запослених Срба, те да сматра да се ради о дискриминацији српског народа.

„Односи између држава треба да се заснивају на узајамним интересима“, наводи он.

Орбан грми после најаве доласка нових избеглица! Више о томе ОВДЕ.

Изор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА