Најновије

РАЗВОЈ ВРЕДНОСТИ КРОЗ СЛОБОДАРСКЕ ТРАДИЦИЈЕ: Основана Заједница ветерана – Завет Србије!

У културном центру Чукарица у Београду, у недељу 10. октобра одржана је Оснивачка Скупштина Заједнице ветерана Србије – Завет Србије, која окупља више од 30 борачких организација, у препуној сали, на којој је 200 делегата једногласно изгласало Марка Мартиновића за првог председника ЗАВЕТ-а Србије.

Оснивачка Скупштина Заједнице ветерана Србије – Завет Србије. (Фото: nacionalist.rs)

Оснивачка Скупштина је симболично отпочела у 12:44 часа, са такозваним радним делом, у коме су се сви присутни делегати упознали са Заједницом ветерана Србије, као и са њеним циљевима и задацима.

Након одржане Оснивачке скупштине и избора председника Марка Мартиновића, чланова Извршног одбора и Надзорног одбора, наступио је свечани део овог догађаја, са почетком у 14:00 часова.

Свечани део програма су увеличали наши познати извођачи етно музике (Аманет), српски православни појци, као и Милица Досковић, која је свечани део Оснивачке Скупштине отворила интонацијом химне Републике Србије.

Заједница ветерана Србије – Завет Србије је савез борачких организација чији је основни циљ организација, уједињење и дефинисање циљева, нове методе ради остваривања права и подизања квалитета живота бораца, ратних војних инвалида, породица палих бораца, ратова 1990-1999. Са аспекта Завета решавања ветеранских питања кроз садржаје форме грађанских слобода, права и једнакости мора бити уређено као приоритет у нашем демократском политичком систему. Наша визија је заједнички развој и будућност високих етничких вредности кроз слободарске традиције у овоживотним условима. То право смо стекли бранећи своју отаџбину, настављајући традицију наших предака, чувајући људско достојанство и војничку част.

Међу званицама од гостију у првом реду је примећен Миша Вацић, председник Српске Деснице, али је било и неколико народних посланика из више различитих странака.

Има погинулих и повређених, број жртава расте из часа у час! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nacionalist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА