Најновије

ДРАМА НА КОСМЕТУ: Нови терор РОСУ, сузавац и шок бомбе у Северној Митровици, чују се сирене за узбуну (ВИДЕО)

Припадници тзв. косовске полиције за економски криминал и царине затворили су више продавница у северном делу Косовске Митровице и околним местима, и на тај начин изазвали реакцију житеља тог града, који су камионима и возилима блокирали поједине градске улице и раксрнице.

Косовска Митовица (Фото: принтскрин)

Због протеста грађана, полиција је у једном тренутку активирала сузавац и шок бомбе, а градом су одзвањале и сирене за узбуну.

"Упадају у магацине, продавнице, апотеке не раде, изводе акцију на своју руку и без консултација и припреме са полицијом у северном делу Митровице", рекли су РТС-у очевици.

Навели су да су полицијски инспектори у цивилу уз пратњу наоружане полиције у северни део стигли из јужног дела Митровице.

Косовска полиција се огласила саопштењем у којем наводи да је у "раним јутарњим часовима започела полицијске операције у циљу реализације стратешких циљева на спречавању кривичних дела, посебно у борби против кријумчарења робе".

Како се наводи у саопштењу, "акција се спроводи у региону Приштине, Пећи, Јужне и Северне Митровице".

"Све полицијске радње спроводе се у координацији са надлежним тужилаштвима и судовима, а односе се на провере и претресе на различитим локацијама као што су куће, стамбени, пословни простор, складишта робе. Као резултат интензивних акција и професионалних радњи косовске полиције и царине, до сада је заплењена разноврсна роба која служи као материјални доказ", тврди се у саопштењу.

Са вакцинацијом скаче број смрти од короне! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА