Најновије

НЕМАЧКА РЕАГОВАЛА НА ПОТЕЗ МОСКВЕ: Ситуација је још тежа

Немачки министар спољних послова Хајко Мас реаговао је због објаве шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, да Москва затвара своју мисију при НАТО у Бриселу.

НАТО и Русија (Илустрација: Правда)

Он је рекао да је та одлука "начинила ситуацију још тежом".

"То ће чинити ствари још тежим, иако су већ довољно тешке. Немачка је тражила у оквиру НАТО да дође до дијалога са Русијом", рекао је Мас новинарима након састанка министара спољних послова држава чланица Европске уније, пренео је Ројтерс.

Он је додао да је Русија претходно указивала да жели да разговара.

"Морамо да признамо све више да Русија не жели. То је више него за жаљење, та одлука која је донета у Москви... Озбиљно ће нарушити односе", нагласио је Мас.

Русија је одлучила да затвори своју мисију при НАТО у Бриселу, као и да ускрати акредитације особљу НАТО у Москви од 1. новембра, јер је НАТО протерао осам руских службеника из Брисела, наводећи да су агенти руске тајне службе.

Москва објаснила

Изасланик било које државе чланице НАТО-а може, у име целе Алијансе, да одржи хитан контакт са руском страном, након што је Русија одлучила да од 1. новембра повуче акредитације за особље НАТО у Москви, саопштило је данас Министарство спољних послова Русије.

Претходно је НАТО повукао акредитације за осам руских службеника мисије при НАТО у Бриселу, тврдећи да је реч о припадницима руске тајне службе, након чега је Русија затворила своју дипломатску мисију при НАТО у Бриселу.

"Руском амбасадору у Белгији ће бити одобрено да одржи хитан контакт са штабом Североатланске алијансе. По нахођењу Алијансе, амбасадор неке државе чланице НАТО у Москви ће моћи да обавља сличну функцију", додаје се у саопштењу, пренео је ТАСС.

Више о овој теми прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА