Најновије

МИША ВАЦИЋ ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: У току је општа америчка офанзива на Балкан

Портрет генерала Ратка Младића, насликан на зиду једне куће у Београду, овог месеца био је у центру пажње широм света. Српски и светски политичари су се изјаснили о потреби да се цртеж одмах уништи, а Парламентарна скупштина Савета Европе и Амбасада САД у Србији захтевали су брисање генераловог лика.

Миша Вацић (Фото: Патриот)

У чему је проблем, ко жели да уништи цртеж, а ко да га задржи и каква је његова будућа судбина, објаснио је за Ruserbia.com председник Српске Деснице Миша Вацић.

Реците нам о историји контроверзног мурала, колико дуго се појављује на београдском зиду? Мурал је на овом месту већ 7-8 месеци. Нацртали су га навијачи „Партизана“, пре 20 дана никоме није сметао. Ко је и зашто одлучио да га уништи управо сада?

Људи из мреже активиста невладиних организација, које финансирају западне амбасаде, да би својим издајничким деловањем иритирали српско друштво, вештачки изазивајући поделе. Иако се ова конкретна подела може описати као 99% људи наспрам 1% људи које је Запад купио. Они су кренули у напад по наређењу Вашингтона, пошто је сада општа америчка офанзива широм Балкана. Муралу се противе Жене у црном, Иницијатива младих за људска права (YIHR), Демократска странка, ЛГБТ групе и сви они на платном списку америчке амбасаде. Зашто? Зато што су добили налог од својих послодаваца.

Шта је радила полиција, да ли је била на страни патриота или је била неутрална?

Полиција је била на страни закона. Бранила је јавни ред не заузимајући страну. Професионализам без политике.

Зашто је, упркос свему овоме, мурал покварен?

И рестауриран за мање од сат времена, заправо, ово је доказ да полиција није заштитила мурал. Либерално-грађански екстремисти често нападају српске патриотске мурале, а под ударом ових дивљака били су и мурали посвећени руским херојима Донбаса, руском цару… Њихов напад се догодио под окриљем ноћи, када поштени људи спавају, али ће сваки мурал бити рестауриран истог дана.

Каква је даља судбина овог мурала?

Остаће упркос свему. Мурала са ликом великог српског генерала има сигурно широм Београда барем на 100 локација. Овај је доспео у центар пажње јер се налази у близини седишта издајника које су купили странци, иако су га, као и све друге мурале, осликали млади људи који живе овде.

Чули смо да планирате акцију израде нових мурала широм Србије?

Ја сам лично организовао општенародну акцију на коју су се одазвали не само присталице Српске Деснице, чији сам председник, већ сви људи који поштују нашег хероја. Не само у Београду, радња се одвија широм Србије. Акција се зове „100 мурала за ђенерала!“ Србе покреће инат.

Какав је став Српске Деснице по овом питању?

У потпуности подржавамо херојску борбу српског хероја Ратка Младића, често се чујемо и цела породица јунака стоји уз нас. Моја странка је организовала кампању за све Србе да уплате симболичан износ на рачун генерала за све Србе у Хагу. И не занимају нас изјаве америчке амбасаде, пошто је Србија независна држава!

Извор: Nacionalist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА