Најновије

СЈАЈНА ВЕСТ! МАЛА ВАЊА ПРИМИЛА НАЈСКУПЉИ ЛЕК НА СВЕТУ: "Сетите се да смо заједно померили планину и - будите поносни!"

Вања Маловић, девојчица за коју смо сви заједно прикупљали новац, добила је "золгенсму", лек за лечење спиналне мишићне атрофије, који је најскупљи на свету и кошта 2,5 милиона евра.

Мала Вања, стара свега осам месеци, јутрос је примила лек "золгенсму", за који је прикупљан новац у бројним акцијама током претходне године."Два дана пре него што је напунила осам месеци коначно је добила лек који ће јој, сви се надамо, донети срећно детињство!", стоји у објави на Инстаграм налогу Да Вања победи СМА

Путем Инстаграма се у име породице Маловић захваљује свима који су помогли, али се додаје да се борба наставља.

"Наша борба се наставља, а да није било свих вас, било би безнадежно, како се чинило на почетку! Само се сетите шта смо заједно прошли, сетите се да смо заједно померили планину и - будите поносни! Свако од вас појединачно! Волимо вас!", наводи се у објави.Многи грађани, спортисти, глумци и јавне личности укључили су се у акцију прикупљања помоћи за лечење мале Вање. Прикупљено је два и по милиона евра у новембру прошле године, неопходних да Вања добије лек на време, пре него што буде имала 12 килограма.

Да подсетимо, Вања Маловић рођена је као здрава беба, али су родитељи после неколико месеци приметили да нешто није у реду. Након прегледа педијатра, физијатра и неуролога, у Институту за мајку и дете је урађено генетско испитивање којим је утврђено да беба болује од спиналне мишићне атрофије тип 1.

Извор: Мондо
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА