Најновије

ШОК У КИЈЕВУ: У руској Думи се разговара о признању ДНР и ЛНР

Консултације са лидерима партија Државне думе о иницијативи посланика Комунистичке партије о потреби признавања Доњецке и Луганске Народне Републике биће одржане следеће седмице, саопштио је председник парламента Вјачеслав Володин. 

Посланици Комунистичке партије Русије раније су предали Државној думи предлог којим се позива председник Владимир Путин да призна Доњецку и Луганску Народну Републику, као и да се преговара са руководством република о стварању правног основа за међудржавне односе и регулишу сви аспекти сарадње.

"С тим у вези, било би исправно да се следеће седмице одрже консултације са лидерима партија и разговара о овој иницијативи. Затим, на основу резултата, да се то питање размотри у Савету Државне думе", саопштио је Володин.

Кијев игнорише споразуме из Минска, а НАТО жели да окупира Украјину, то би могло да се претвори у трагедију, додао је он.

"То не смемо да дозволимо. Једно је апсолутно јасно - морају се тражити решења за безбедност наших грађана и сународника у ДНР-у и ЛНР-у", додао је Володин.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА