Најновије

ОРБАН "ОГОЛИО" БРИСЕЛ: ЕУ базирана на политичким уценама - чланице нису провинције!

Мађарски премијер Виктор Орбан оптужио је руководство Европске уније за политичку уцену и поручио да треба да поднесу оставку јер су пропали сви кључни пројекти.
Орбан - један од истинских лидера / Скриншот

Орбан - један од истинских лидера / Скриншот

„Сада Европска унија има лидере на главним пројектима које су сами одабрали, као што су зелена транзиција, политика одрживости, миграције, санкције и војна политика, и сви су пропали”, рекао је Орбан на конференцији за новинаре, чији је снимак постављен на друштвеној мрежи Икс, преносе „РИА Новости”.

Према његовим речима, Брисел користи принцип владавине права и механизам условљавања као „политичку уцену”, пошто је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен „јасно рекла” да Мађарска неће добити новац из фондова ЕУ „због миграционе и антиродне политике”.

Орбан је раније рекао да има осећај да иза неких одлука Брисела стоје интереси не Европе, већ Сједињених Држава, и напоменуо да би избори за Европски парламент на лето могли лако да промене европске лидере који не служе интересима својих бирача. Он је рекао и да је потребно заменити садашње руководство ЕУ јер није способно да се носи са кризним ситуацијама.

Према његовим речима, Брисел сада нема „довољно добре лидере” који могу да реше проблеме који су настали у вези са сукобом у Украјини. Мађарски премијер је навео и да је модерна Европска унија, са својим притиском на Будимпешту, лоша пародија на СССР.

Напоменуо је да „нема потребе за Бриселом” који третира земље чланице као провинције, говорећи им како да живе, руководство ЕУ мора да поштује суверенитет европских нација, преноси РТ Балкан.

Прочитајте ОВДЕ шта је Курти рекао о ЗСО

Извор: РТ Балкан / Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА