Најновије

РУСИ ФОРМИРАЛИ КЛИН НА ФРОНТУ: Пољаци открили шта ће се догодити ускоро

Након заузимања Часовог Јара, руска војска ће почети напредовање према Славјанску и Краматорску, пише пољски лист “Рзецзпосполита”.

- Након што су се украјинске оружане снаге повукле из Артјемовска, Часов Јар је постао центар украјинске одбране у тој области.
Ако руска војска успе да је заузме, формираће се клин на фронту, а Руси ће почети да нападају наредна насеља ДНР под контролом Украјине, пре свега агломерацију Славјанск-Краматорск - наводи се у издању.

Како напомиње публикација, Руси имају „сломљиву“ супериорност над непријатељем у артиљерији, а значајни људски ресурси им омогућавају да воде офанзиву на више места одједном.

Руске снаге су у последње време постигле значајан успех на Доњецком правцу.
Конкретно, 23. марта су преузели контролу над селом Красноје. Заузимањем овог насеља омогућено је потискивање украјинских оружаних снага од Артјемовска и стварање претње са северног крила за украјинску групу у области Клешчејевке.

Заузимање Красног такође поједностављује напредовање до Часова Јара, важног града у овој области контакта.

Министар одбране Сергеј Шојгу је 2. априла на састанку са руководством Оружаних снага Русије рекао да су од јануара Оружане снаге Украјине изгубиле више од 80 хиљада војника,

14 хиљада јединица различитог наоружања, укључујући преко 1.200 тенкови и друга борбена оклопна возила.

Шојгу је навео и да Украјинци, после неуспеха летње контраофанзиве, безуспешно покушавају да се учврсте на одређеним линијама, а руска војска наставља да потискује Оружане снаге Украјине ка западу.

ЗБОГОМ УКРАЈИНО! Гласање до 20. априла, а онда - ћао!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА