Најновије

"ЈОШ СУ ДАВНО ЕНГЛЕСКИ ЛОРДОВИ..." Због ових речи Емира Кустурице је амбасадор Британије напустио прославу СНС (ВИДЕО)

БЕОГРАД- Српска напредна странка сматра да су оптужбе РТС-а и њиховог аналитичара Зорана Пановића да је председник Српске напредне странке и председник Владе Србије, Александар Вучић, режирао представу и политички напад на амбасадора Велике Британије у Београду, Дениса Кифа, скандалозне.
Емир Кустурица говори на прослави годишњице СНС (фото: Јутјуб принтскрин)

Емир Кустурица говори на прослави годишњице СНС (фото: Јутјуб принтскрин)

"Српска напредна странка указује јавности на чињеницу да Александар Вучић никада није, нити ће икада контролисати говоре својих пријатеља, сарадника и гостију, а режије и представе увек ћемо оставити РТС-у и разним Пановићима", наводи се у саопштењу Службе за информисање СНС. Главни уредник листа "Данас" Зоран Пановић рекао је вечерас у Дневнику РТС, коментаришући прославу поводом седам година рада СНС, да је то Вучићева представа јер је морао да зна шта ће у свом говору поручити режисер Емир Кустурица. Кустурица је рекао да није "случајно то што нам је баш Британац донео вест да улазак у ЕУ значи признавање Косова". "Косово је највеће поглавље политичке пљачке новије историје Европе. Није такве било од ампутације Судета од Чешке. Косово је било почетак новог империјализма, где су оне старе вазале, који су се некад зјапили по шаторима, преселили у хајате и риџенсије и дали им микрофоне преко којих се преноси информација да је боље бити роб него фараон. У тој идеји су увек предњачили Енглези и није случајно да вам је, Александре, баш енглески министар иностраних послова донео вест у којем постаје јасно да улазак у Европу значи и признавање Косова. Још су давно енгелски лордови, а то пише у књигама, били писци извештаја из Истанбула и краљици мајци називали Србе малим Русима у Европи, дакле још од времена Отоманске империје", рекао је Кустурица обраћајући се окупљенима у београдском Центру "Сава". Обраћајући се после Кустурице, председник СНС и премијер Србије се осврнуо те његове речи и рекао: "Даме и господо, драги пријатељи, а сви који су овде са нама наши су пријатељи. И мислим да смо успели да покажемо да смо у стању да окупимо људе из целог света, који не морају да нас подржавају, али који желе, могу и хоће да нас чују. Зато вас молим да једном великим аплаузом поздравите све наше пријатеље из света, све амбасадоре који су овде, да се мој пријатељ Кустурица не наљути, и Дениса Кифа, и господина Чепурина, и да покажемо да је то пут који ћемо да градимо и правимо и у будућности".
Прочитајте још:
Британски амбасадор Киф је напустио салу за време Кустуричиног говора, а вратио се, како су пренели поједини медији, на молбу чланова СНС. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА