Најновије

„Слободна сиријска војска“ и амерички специјалци припремили опасну провокацију у Деир ез Зору

„Слободна сиријска војска“ и америчке снаге за специјалне операције спремају провокације уз коришћење отровних супстанца у провинцији Деир ез Зор, рекао је специјални представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

Према информацијама које су потврђене из три независна извора у Сирији. команда такозване „Слободне сиријске армије“ уз подршку америчких војника снага за специјалне операције спрема озбиљну провокацију уз коришћење отровних супстанци у провинцији Деир ез Зор, саопштио је Конашенков.    

Ради још једне симулације у низу хемијског напада режима против цивила милитанти Слободне сиријске војске у подручју Хакл ел Џафра, провинције Деир ез Зор су довезли балоне са хлором, додао је он.    

Према речима Конашенкова, изрежирани видео, након што га објаве западни медији, треба да послужи као нови повод да америчка „коалиција“ бомбардује државне сиријске објекте и оправда офанзиве милитаната на сиријске владине снаге на источној обали Еуфрата. Министарство одбране Русије упозорава да је недопустиво коришћење оваквих провокација за дестабилизовање ситуације на територији Сирије.   

Украјинци сковали план да оборе хеликоптер европске делегације у Донбасу, више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Разрушена од Американца Рака се враћа у Живот

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА