Најновије

РУСИЈА ИМА ДОКАЗ: Потврђена веза терориста са Украјином

Истражни комитет Руске Федерације поручио је данас да су терористи, који су прошле недеље извели терористички напад у "Крокус ситију" код Москве, били повезани са украјинским националистима, за шта су, како се наводи, пронађени докази.
Један од ухваћених терориста / Фото: Јутјуб

Један од ухваћених терориста / Фото: Јутјуб

ИК даље наводи да је након рада са приведеним терористима, анализе њихових техничких уређаја и праћења финансијских операција утврђено да су терористи добијали новац из Украјине. У питању је значајна сума новца, али и криптовалуте, тврди Москва. Ова средства коришћена су за припрему напада, саопштено је данас на оперативном састанку Истражног комитета.

"Први резултати истраге у потпуности потврђују плански карактер акција терориста, пажљиву припрему, као и то да су је постојала финансијска подршка организатора злочина".

Истражни комитет Русије додаје да је пронађена и приведена још једна особа за коју се сумња да је учествовала у финансирању терориста. 

Подсетимо, радикални исламисти извели су прошле недеље терористички напад у којем је погинуло преко 140 људи, а повреде задобило више десетина њих. Москва је поручила да иза напада стоје Кијев, Лондон и Вашингтон и да је било планирано да терористе у Украјини дочекају као хероје.

Председник Русије Владимир Путин оштро је осудио напад и обећао освету свима онима за које се утврди да су били повезани са нападом, док је Министарство спољних послова Русије истакло да је Москва добила велику подршку осталих земаља и напоменуло да је, као знак солидарности, Дан жалости био објављен и у Републици Српској. 

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА