Најновије

РУСИ РАЗОРИЛИ УКРАЈИНСКУ БАЗУ: Погођени С-300 и неколико МиГ-29 (ВИДЕО)

Руска војска извела је разорни ракетни напад на украјинску ваздушну базу и оближњу локацију противваздушне одбране у Дњепропетровској области.

Видео снимак напада, који је, по свему судећи, изведен тактичким балистичким пројектилима, објављен је на друштвеним мрежама 18. априла.

Ракете наоружане касетним бојевим главама погодиле су ваздушну базу Авијаторское, оштетивши најмање три ловца МиГ-29 и уништивши складишта муниције. Још једна ракета погодила је противваздушну одбрану дугог домета С-300ПС распоређену на месту у оближњем насељу Љубимивка, потпуно га уништивши.

Око 40 МиГ-29А, МиГ-29С, МиГ-29МУ1 и МиГ-29МУ2 било је у служби кијевских снага пре почетка руске специјалне војне операције у Украјини пре више од две године. Прошле године Украјина је такође добила најмање 27 МиГ-29Г и МиГ-29АС из Пољске и Словачке. Руска војска је већ оборила многе од ових борбених авиона или их уништила на земљи.

Кијевске снаге су такође имале у употреби око 100 батерија С-300П, С-300ПТ, С-300ПС и С-300В1 пре почетка специјалне војне операције. Земља је од Словачке добила једну батерију С-300ПМУ у првих неколико месеци операције. Многи од ових система су такође уништени, оштећени или заробљени од стране руске војске.

Руска војска је последњих месеци интензивирала ударе на вредне украјинске циљеве иза линије фронта, углавном користећи ракетни систем 9К720 Искандер.

ПУТИН СА САВЕТОМ БЕЗВЕДНОСТИ: Одржан оперативни састанак

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА