Најновије

Српска делегација на Међународном сајму књига у Каиру!

Српска делегација на челу са потпредседницом Владе и министарком културе и информисања као и представници Народне библиотеке и Музеја књига и путовања учествују на Међународног сајма књига у Каиру који је отворен јуче.

Фото: Pixabay.com

Амбасадор Египта, Алгувејли је изразио захвалност на чињеници да потпредседница Владе и министарка културе и информисања, Маја Гојковић, води високо рангирану делегацију, одсликавајући данашњу одличну сарадњу на пољу културе између Египта и Србије, након првог учешћа Египта као почасног госта на Међународном сајму књига у Београду 2019. године кроз учешће делегације на челу са Др. Енас Абделдајем, министарком културе.


Египатски амбассадор у Србији додао је да програм посете укључује јачање све чвршће сарадње  са Генералном египатском организацијом за књиге  на челу са Др. Хајтамом Елхаџом у циљу даље сарадње на пољу издаваштва, обзиром да смо у последње три године сведоци  неколико примера узајамних превода и заједничких издавачких пројеката, који су укључивали египатске наслове преведене на српски, као што су “Почни из почетка” преминуле списатељице Сухеир Ел Каламави, “Краљице Египта” аутора Др. Мамдуха Елдаматија, и књигу “Србија у египатским очима”.


Извор:  Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА