Најновије

Данас на Лагунином штанд омињени писци деце и старијих!

Уз дружење са псицима и забаву за најмлађе и оне старије, очекују вас и попусти и изненађења у оквиру Лагуниног штанда на Сајму књига.

Фото: Маркић

Дан богат сусретима са чувеним писцима очекује нас данас, на Лагунином штанду у оквиру Сајма књига.

Четвртак, 27. 10. 2022.

12.00 – Љубивоје Ршумовић
13.00 – Урош Петровић
14.00 – Енес Халиловић
14.30 – Наталија Драгановић
15.00 – Тијана Кондић
15.30 – Драгана Петровић Косановић, Андреја Лесковац
16.00 – Радослав Петковић
16.30 – Владимир Копицл
17.00 – Синиша Соћанин
17.30 – Јасенка Лаловић
18.30 – Душан Ковачевић

Омиљеног дечјег писца чика Љубу Ршума дочекаћемо на Лагунином штанду у 12 сати. „Фазони и форе 1, 2, 3 и 4“, „Два јаја на око“, „Ма шта ми рече“, „Још нам само але фале“, „Ујдурме и зврчке из античке Грчке“ – драги родитељи, дођите са својим малишанима да најдраже књиге добију потпис.

Тренутно најчитанију књигу за децу „Бајке: првих седам“ написао је Урош Петровић, који ће се са својим младим читаоцима дружити од 13 сати на штанду Лагуне. Урошеве бајке одвијају се у савременом свету, а осмишљене су да децу уче о моралним врлинама и манама кроз догађаје јунака који су и сами деца.

У 14 сати стиже нам писац Енес Халиловић, који ће потписивати своје књиге „Ако дуго гледаш у понор“ и „Људи без гробова“. „Ако дуго гледаш у понор“ је горак и мисаон, потресан
роман који долази до граница људских несрећа, обухватајући криминализовану паланку и чудовишта нашег друштва. „Људи без гробова“ су врхунски роман, који доноси језу, помера границе приповедања, понире у врело нашег бића и израња из подсвести као лампе са
светлошћу какву још нисмо видели.

Пола сата касније, у 14 сати и 30 минута, на Лагунином штанду, књигу за децу „Лаура и њена чаробна оловка“ потписиваће ауторка Наталија Драгановић. „Лаура и њена чаробна оловка“ је дивна и магична прича, посвећена угроженим врстама животиња. Ауторка је желела да кроз свет маште пренесе поруку младим читаоцима како смо сви подједнако важан део природе и да морамо водити рачуна једни о другима.

Недавно се у издању Лагуне нашао нови роман ауторке, глумице и продуценткиње Тијане Кондић – „Бука“. Тијана ће „Буку“, узнемирујућу психолошку драму са шокантним обртом која показује да наши животи могу да буду само илузије и оклоп наше слабости, потписивати од 15 сати.

У 15 сати и 30 минута на Лагунин штанд долазе ауторке књига „Урнебесна биологија“ и „Урнебесна хемија“ Драгана Петровић Косановић и Андреја Лесковац. Њихове књиге на изразито духовит и забаван начин приближавају деци природне науке. У њима се налазе експерименти и занимљивости из света биологије и хемије, помоћу којих ће се малишани упознати са научним истраживањем и подстаћи да размишљају као научници.

Књижевник Радослав Петковић потписиваће допуњено издање романа „Судбине и коментари“ од 16 сати. У додатку награђиваног романа, који се први пут објављује у овом издању, морнарички официр Павел Волков упознаје се са још неким судбинама и тајанственим ликовима, који ће имати прилике да сретну и фаталну госпођу Ризнић.

Од 16 сати и 30 минута свој нови роман „Паклена путарина“ потписиваће писац Владимир Копицл. У овом урнебесном „конгресном“ путовању на Далеки исток, у Земљу излазећег сунца, главни јунак проћи ће кроз ватру, воду, земљу и ваздух да би се одао изазовима конферисања, нових сусрета, излета, коктела, ненаданих журки и других изненађујућих прикљученија која прате овакве међународне сусрете на свим меридијанима.

Синиша Соћанин дружиће се са својим читаоцима од 17 сати. Његов последњи роман „Мапа опроштаја“ је несвакидашња литерарна авантуру која баца другачије светло на нашу свакодневицу. То је јединствена, живописна и урнебесно-потресна прича о једином начину на који можемо да се спасемо.

Нова Лагунина ауторка Јасенка Лаловић дочекиваће своје читаоце од 17 сати и 30 минута. Њен роман „С оне банде моје горе“ је проницљива, надасве искрена и реална прича о жени која се свесно и потпуно повинује мушкарцу: оцу, мужу, брату или сину. Она је одмалена учила да јој је животна сврха да роди и одгаји главу куће и доброг домаћина. Улогу која јој се намеће кроз поколења, простором и временом у коме се затекла, она стоички прихвата.

Најзначајнији савремени српски драмски писац, уз то и романсијер, сценариста, позоришни и филмски редитељ Душан Ковачевић на Лагунин штанд долази у 18 сати и 30 минута. Збрике драма „Маратонци трче почасни круг“, „Балкански шпијун“, „Сабирни центар“ и „Свети
Георгије убива аждаху“, књига „Двадесет српских подела“ или збирка песама „Ја то тамо певам“ добиће нову вредност са ауторовим потписом.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА