Најновије

"Папир" и "Иконостас": Промоција књига Горана Петровића 23. новембра

У Малој сали Коларчеве задужбине у среду 23. новембра у 18 сати биће представљене нове књиге Горана Петровића „Папир“ и „Иконостас“, прве две приче, „два тока“ у „Роману делти“, универзуму алегоричних приповести чија се радња расплиће од средњег века до дана које сматрамо нашим.

Фото: Лагуна

Поред аутора, говориће и Јана Алексић, књижевна критичарка, Александар Милановић, лингвиста, Дејан Папић, директор Лагуне, Дејан Михаиловић, уредник.

Прича о једном догађају у ренесансној Италији послужила је Горану Петровићу да раскошно исприповедану повест „Папир“ уобличи у далекосежну и духовиту метафору о сменама живота и смрти, о тајнама писања и стварања уопште. А у фантастичној приповести „Иконостас“ иконе ће на свом путу доживети многе невоље, пресретаће их и Турци, и разбојници, и морске немани, и временске непогоде, дочекивати и клањати им се верници, многе ће се заувек изгубити, а у деспотов двор стићи ће само једна, оштећена и готово непрепознатљива, па ни деспотов саветник Константин Филозоф неће разазнати о којем се светитељу ради…

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА