Најновије

РАТ МОЖЕ ДА ПОТРАЈЕ ДО КРАЈА 2025. ГОДИНЕ: Разоткривен план Американаца

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, рекла је данас да се, на основу објављених података из америчких уговора о наоружању, може закључити да Вашингтон намерава да подстиче непријатељства у Украјини најмање до краја 2025. године.

Украјинска војска (Фото: flickr)

„Вашингтон планира да подгрева непријатељства у Украјини најмање до краја 2025. године. Њихов план је заснован на документима које не крију ни од кога“, нагласила је Захарова, преноси ТАС.

Захарова наводи и да Бајденова администрација намерава да убеди Конгрес да у буџет за 2023. годину укључи додатну подршку Кијеву у износу од 37 милијарди долара, а да ће највећи део тих средства бити намењен украјинској војсци.

"САД контролишу Украјину и на њу гледају као на средство за постизање сопствених геополитичких циљева у конфронтацији са Русијом", истакла је Захарова, преноси Танјуг.

Амерички конгрес усвојио је јуче предлог Закона о националној одбрамбеној политици за 2023. годину, укупне вредности од 858 милијарди долара, на основу кога ће у Украјину следеćе године бити послат нови пакет безбедносне помоћи, пренео је Ројтерс.

О спремању преврата у Кијеву прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА