Најновије

Ново из Лагуне: Историјска драма "Лутка од порцелана"

Ново из Лагуне.

Фото: Лагуна

Роман првенац америчке ауторке Кристен Лаш „Лутка од порцелана“ је породична сага која прати три генерације кроз читаво постојање совјетске Русије. Ово је прича о освети и опсесији, о љубави која траје, о немогућим изборима и разорним последицама – али и о опраштању и искупљењу.

Једино што је Роузи наследила од самотне мајке јесте свешчица с руским бајкама исписаним руком. Али између њених редова крије се сасвим друга прича.

Некада давно у једном далеком царству…

... Роузи се звала Раиса и живела је мирно у малом стану у Москви, где јој је мајка пред спавање причала бајке. Једне спарне летње ноћи убијени су јој отац и сестра и њено детињство се нагло окончало.

Годинама касније Роузи је на докторским студијама у Оксфорду, а њен вереник не зна ништа о њеном ранијем животу. Мајка на самртничкој постељи завештава Роузи похабан, руком исписан нотес са сабласним кратким причама. Прогањана сестриним духом и обузета очајничком жудњом за одговорима, Роузи се враћа у домовину како би открила истину о тој летњој ноћи – да би раскрстила са својом прошлошћу.

Наоружана само мајчином збирчицом бајки и чврстом решеношћу, Роузи креће на путовање које ће је одвести у Русију на рубу револуције из 1917, у свет заносне романтике, насиља и издаје. Али што дубље залази у тај свет, то се више распадају истине о њеној породици.

 

У срцу свих догађања који су одредили судбину њене породице Роузи открива Тоњу, младу жену племенитог рода, лепу као лутка од порцелана. Пре него што стигне до последње приче, Роузи мора да одлучи колико истине може да поднесе.

Роман „Лутка од порцелана“ можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари  delfi.rs и на сајту laguna.rs.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА