Најновије

Украјински тенкисти дошли на обуку у Немачку па затражили политички азил

На полигону за обуку Екерфорд у Немачкој, где је започела обука припадника украјинских оружаних снага, збио се интересантан догађај. Наиме, двојица украјинских тенкиста, који се обучавају за возаче тенкова Leopard 2, затражили су од немачких власти политички азил.

Према извору, уместо да уче како се управља немачким тенком, украјински војници су одлучили да затраже помоћ од немачке на мало другачији начин: саопштили су да не желе да погину у „бесмисленом рату“.

Поред тога, војници су поменули и снабдевање Кијева наоружањем и војном опремом. Они верују да слање западног наоружања неће допринети победи Кијева, већ ће само довести до повећања жртава, како међу војницима, тако и међу цивилима.

Може се претпоставити да ће у догледно време таквих случајева бити све више. Ако су раније украјински војни обвезници, бежећи од мобилизације, покушавали да илегално пређу границу са Пољском, Румунијом или Мађарском, сада ће дати све од себе да дођу на обуку на полигоне и у центре за обуку својих савезника на западу. На крају крајева, тамо ће бити могуће побећи из касарне и поднети захтев за политички азил, контактирати локалне активисте за људска права…

Занимљиво је да украјински команданти нису предвидели овакав сценарио. У сваком случају, ова двојица војника дала су пример, који ће готово је сигурно имати своје следбенике.

БЕРИЋ ЈАВЉА СА ФРОНТА: Жестоко је - кренуо је озбиљан напад (ВИДЕО)

Извор:vaseljenska

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА