Најновије

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Шмит се ипак дрзнуо - донео одлуку о изборном закону БиХ

Кристијан Шмит, високи представник којег у Републици Српској не признају јер не постоји адекватна одлука Савет безбедности Уједињених нација о његовом именовању, објавио је да је одлучио да наметне измене Изборног закона БиХ.

"Ја ћу урадити оно што се требало урадити пре много година. Према томе, желим да објавим одлуку којом доносим измене Изборног закона БиХ", поручио је Кристијан Шмит.

Шмит је, потом, послао поруку грађанима Босне и Херцеговине.

"Не обраћам се странкама и политичарима, већ грађанима и бирачима ове земље. Ко треба да изађе и гласа за Парламент? То су сви грађани ове државе, без обзира на њихову националну припадност. Према томе, желим подвући овде да се обраћам људима у оба ентитета и у Дистрикту Брчко, да овде нема никакве дискриминације и она неће бити могућа ако станемо заједно", поручио је Шмит, додајући:

"С мојим компетенцијама, ја сам гарант постојања ФБиХ и РС и то је моја дужност у складу с Дејтонским споразумом. Морам рећи да морам да радим за све њих."

Шмит није рекао како то он има компетенције има, када не постоји одлука о његовом именовању, па га у Републици Српској третирају као туристу који је узурпирао место које му законом не припада, но, из Републике Српске још раније су најавили покретање тужбе против њега. 

Против високог представника у БиХ Кристијана Шмита убрзо ће бити покренут судски поступак, јер "све што ради, ради илегално", најавио је раније италијански адвокат Анђело Фјоре Тартаља. 

У октобру, пред Судом БиХ почело је суђење против Милорада Додика и в. д. директора Службеног гласника Милоша Лукића, због "неспровођењу одлука Кристијана Шмита".

Прочитајте ОВДЕ о отимачини Косова од стране НАТО алијансе

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА