Најновије

"Москва само поштује изборе у ДНР"

Москва -- Саветник председника Русије Владимира Путина, Јуриј Ушаков, рекао је да поштовање избора у источној Украјини не значи и признавање.
Mосква (Фото: sofaraa.net)

Mосква (Фото: sofaraa.net)

Он је истакао да је то званичан став Русије према недавним изборима у самопроглашеним народним републикама у Доњецку и Луганску. Ушаков је рекао да је став Москве изражен у саопштењу Министарства спољних послова у којем је намерно искориштена реч "поштује". Упитан да ли се речи "поштовати" и "признати" могу подједнако искористити за изборе на истоку Украјине, Ушаков је рекао да су то "различите речи".
Прочитајте још:НАГОДБА: Како је Шешељ безусловно пуштен, први у историји Трибунала
Западни лидери су тражили од руског председника Владимира Путина да не призна те изборе, за које сматрају да представљају кршење јединства Украјине и споразум о примирју. Украјина је јуче увела пасошку контролу ка источном делу земље под контролом побуњеника. Та одлука је донета дан после најаве Кијева о обустави социјалних давања за исток Украјине. Власти у Кијеву су заузеле оштрији став после недељих избора у сепаратистичким регионима, а снаге званичне украјинске војске су извеле неколико жестоких напада на Доњецк. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА