Најновије

"Ако армије ДНР и ЛНР крену за две недеље ће стићи до Дњепра"

Заменик украјинског министра за „питања привремено окупираних територија“ Јуриј Гримчак изјавио је да је Украјина у трилеми како да реши та „питања“. Каже, могли бисмо војном силом за две недеље, али се нећкају због опасности да Русија реагује. Зато им се, каже, више свиђају две „хрватске“ варијанте.

Војска ДНР (Фото: РИА)

Прва је „варијанта Крајине“, такође војна, у којој се Србија (Русија) не укључује у конфликт. А друга, за њих најлепша, како ју је он назвао, „варијанта Источне Славоније“, у којој, долазе „миротворци“, због њих одлазе „руски најамници“, разоружавају се „бојовници“, а прелазна администрација припрема територије за „враћање под контролу Украјине“.

Дакле, „што је баби мило, то јој се и снило“, а све са „дубоким познавањем“ „хрватских“ варијанти из америчких приручника за фашисте-дебиле.

Као потврду убедљивости својих речи, Гримчак је нагласио да су САД и Француска спремне да финансирају такве „миротворце“.

Украјинском званичнику је најпре одговорио члан спољнополитичког одбора Савета Федерације Сергеј Цеков.

По његовим речима, само спомињање САД, земље која је управо Украјини испоручила офанзивне ракете „Javelin”, објашњава целу Гримчакову изјаву. Русија је, као и досад, спремна да евентуални миротворци дођу само на линију разграничења, али и то под условом да се Украјина о томе договори са ДНР и ЛНР.

Без тог договора, о „миротворцима“ не може бити ни речи, посебно што се такве снаге својом ранијом делатношћу у Европи, односно у Хрватској и Србији „не препоручују“, истакао је руски сенатор.

„Под заштитом миротвораца су уништавали Србе“, - рекао је Цеков.

На изјаве украјинског министра, кога убрајају у „јастребове“, није остао дужан ни заменик председника одбора Думе за питања ЗНД, врховни атаман Савеза козака-ратника Русије и Зарубежја, козачки генерал Виктор Водолацки.

„Хрватски сценарио у Донбасу неће проћи“ био је јасан Водолацки.

„Да остваре своје агресивне намере, немају шансе ни Порошенко, ни они његови помоћници који формирају одреде од „Бугара, Пољака и Канађана“, рекао је депутат Думе. То је „пут у никуда“, у „погибију цивила и оних украјинских војника који буду послати на заклање“, јер „припадници народних армија ДНР и ЛНР имају гене својих предака и никада неће дозволити да се на њиховој земљи прими фашизам и неонацизам, као у неким другим деловима Украјине“, нагласио је Водолацки.

Процена Гримчака о војном успеху за „две недеље“, по мишљењу Водолацког не да није реална, него је супротна реалности.

"Ако би Захарченко и Пасечник то пожелели, за две недеље би њихови ополченци стигли до Дњепра, јер је становништво и Харковске, и Дњепропетровске, и Одеске области већ данас спремно да узме виле у руке да се избави од власти која их је претворила у сиротињу. Тамо је незадовољство народа огромно, просто људи још увек нису изашли на улице. Ако би армије ЛНР и ДНР кренуле у напад, вишеструко би се увећале. Зато је Гримчаку боље било да ћути", - поручио је козачки генерал.

Како су специјалци у Русији “слистили” 11 џихадиста роботима погледајте ОВДЕ. Упозоравамо вас да је садржај узнемирујућ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Специјалци Генералштаба ДНР. Први део – ловци на диверзанте

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА