Најновије

"Србија увођењем санкција неће нанети штету Белорусији, али хоће себи"

Српска радикална странка позива режим у Србији да хитно повуче одлуку о придруживању санкцијама Белорусији које је наметнула Европска унија.

- Европска унија је наметнула већ пети пакет санкција за Белорусију. Србија се, нажалост, тој политици и тој политичкој одлуци прикључила и то је још један показатељ да због илузије о чланству Србије у Европској унији, Европска унија приморава Србију да поквари традиционално добре и братске односе са земљама које су према Србији пријатељске – каже подпредседник СРС Александар Шешељ.

Он је подсетио  да се после санкција на ваздушни простор и санкција које су током лета уведене, Србија се прикључила новом пакету санкција против Белорусије.

- Србија на овај начин никакву штету неће нанети Белорусији, али ће зато себи нанети изузетно велику срамоту. Имајући у виду да је председник Републике Белорусије Александар  Лукашенко једини светски државник који је подржао Србију за време бомбардовања, односно за време агресије НАТО-а, који је посетио у том периоду Београд, свакако ни белоруски народ, ни председник Лукашенко, ничим нису заслужили овакву политику Србије према братској Белорусији. Република Србија је данас овим потезом показала став који мења и квари наше пријатељске, братске, односе између наших народа, између наших земаља. Тај потез није у нашем националном интересу и то треба хитно повући, поготово што ће се на путу европских интеграција од Србије свакако очекивати да у потпуности спољну политику прилагоди спољној политици Европске уније, а то подразумева и санкције Руској Федерацији. То је нешто што је за српски народ неприхватљиво и са тим треба одмах раскрстити, а ову одлуку, за коју могу слободно да кажем да је срамна, треба што пре повући и упутити извињење Белорусији. То је оно на шта Српска радикална странка данас апелује, да више не дођемо у ситуацију да кваримо наше односе са традиционалним савезницима због било каквих обећања и било којих интереса западних земаља у Србији. Изволите, уколико имате неких питања – рекао је Шешељ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА