Најновије

КРЕНУЛА БОРБА ЗА "ИСТИНУ, ПРАВДУ И СЛОБОДНЕ ИЗБОРЕ": Савез за Србију почео кампању бојкота из више градова

Лидери политичких партија, чланица Савеза за Србију, започели су у недељу из више градова и места у Србији кампању за бојкот предстојећих парламентарних избора.

Лидери Савеза за Србију (Фото: Јутјуб)

Небојша Зеленовић је кампању "Бојкот" започео разговорм са грађанима Лознице, којима је поручио да Савез за Србију (СзС) није спреман за било какве преговоре о изборима с влашћу, јер је, како је рекао, за такве преговоре касно.

"Поздрављам ангажовање Европског парламента и спремни смо да са представницима ЕУ разговарамо о ситуацији у Србији, као и о спровођењу захтева стручног тима протеста 'Један од пет милиона' за успостављање услова за демократске изборе, који би се имплементирали минимум девет месеци пре одржавања поштених и фер избора", рекао је Зеленовић, наводи се у саопштењу странке.

Борко Стефановић, потредседник Странке слободе и правде, кампању је започео са пијаце из Сремске Митровице. Он је у разговору с грађанима рекао да ће СзС доћи до сваког човека док сви не чују поруку "истине, правде и слободних избора".

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је у Панчеву да бојкот система, а не само избора, апсолутно нема алтернативу на путу ка промени власти у догледно време, и да је бојкот борба која ће довести до фер и слободних избора.

"Ако желимо промене у времену краћем од четири године, не смемо наставити да пристајемо на садашње услове. Рачуница је врло јасна - ако вам је доста понижења, уцена, вређања интелигенције, ријалитија и испраћаја чланова породице у иностранство - престаните да пристајете на услове које су нам наметнули", рекао је Јеремић у Банатском Новом Селу код Панчева, где је разговарао са грађанима.

Он је објаснио да је кампању бојкота кренуо из Панчева, јер је данас 75. годишњица ослобођења Панчева у Другом светском рату.

Председавајући Савеза за Србију (СзС) и председник Демократске странке Зоран Лутовац започео је кампању за бојкот избора разговором са грађанима Барајева и том приликом изјавио да Демократска странка и СзС нису спремни на фингиране преговоре са влашћу, јер је за такве преговоре касно.

"Поздрављам ангажовање међународних институција и појединаца, али инсистирамо на билатерарним разговорима који би се тицали услова садржаних у закључцима Експертског тима", казао је Лутовац и нагласио да евентуални разговори не утичу и не опредељују доследност у спровођењу одлуке да се на изборе не излази.

"Излазимо само на поштене изборе, након доношења свеобухватног споразума и времена од девет месеци потребног за његову имплементацију, поручио је председник ДС.

Председник Двери Бошко Обрадовић почео је кампању бојкота избора из Краљева истичући да бојкот не значи одустајање и пасивно посматрање, већ разговор са сваким грађанином Србије о томе шта бојкот значи.

Он је у разговору с Краљевчанима истакао да се бојкотом не одустаје од избора, већ бори за фер и поштене изборе.

Кампањи се из Бора прикључио и Жељко Веселиновић, председник Удружених синдиката Слога.

Председник странке Слободе и правде Драган Ђилас започео је кампању за бојкот у Зрењанину.

На питање да ли ће грађани о округлим столовима у скупштини, Ђилас је рекао да ниједна чланица Савеза за Србију неће учествовати на разговорима са представницима власти у Скупштини Србије.

"Нити желимо да разговарамо са људима који су увели страх и мржњу у Србију, који је уништавају и пљачкају свакодневно, нити за то има више времена. Без прихватања захтева протеста и њиховог спровођења минимум девет месеци, за нас избори не постоје. Увек смо спремни да те ставове у директним разговорима пренесемо сваком европском посреднику. Свакоме у Србији и Европи ће временом постати јасно да се ми боримо за промену система у Србији, а не за то да свака странка у опозицији има десетак посланика и посланичких плата", рекао је Ђилас.

Прочитајте ОВДЕ шта је о КиМ, Русији и Кини изјавио Вук Драшковић.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА