Најновије

НИШЛИЈКА О РАДУ НА КРУЗЕРУ: Набацују ми се пред женом и децом, а везе за 1 ноћ су нормалне! Живот као у ријалитију

Посао на крузеру постао је популаран због великих зарада. Ипак, сви који су искусили рад на броду потврђују да има две стране медаље.

Крузер (Фото: pixabay. com)

Ивана Милићевић (25), студенкиња из Ниша, каже да осим пара, посао на броду доноси изазове, нарочито за младе девојке које су, како каже, често принуђене да се бране од непристојних понуда, навалентних туриста, колега под дејством алкохола, којима су мушко-женски односи једина забава.

Живот леп као на филму

Досадило ми је да у Србији радим посао ван струке, да зарађујем мале паре, па сам решила да спакујем кофере и никада се не вратим, каже Ивана Милићевић.

"Брод је деловао као добра опција због зараде, иако сам чула различита искуства одатле. Када сам гледала слике наших девојака из Мајамија, са Бахама или Кариба, све делује идилично, као на филму. Мушкарци у лепим униформама делују као да живе живот високе класе и лудо се забављају. Све то ми је деловало као добро искуство и прилика. Пошто се плашим висине, нисам хтела да будем стјуардеса, већ сам одабрала посао на броду", каже она.

Посао у велнес центру

Стално је путовала, видела пола света и зарада је заиста била добра. Међутим, посао је био напорнији него што је могла да замисли, каже ова девојка.

"Радила сам у велнес центру, али убрзо сам схватила да, осим што ћу радити као масер и физиотерапеут, мораћу да се бавим многим додатним пословима. То је ношење пешкира на прање, пеглање и чишћење. Многе колегинице су добиле отказ зато што су напустиле радно место да оду до тоалета, који је удаљен пет минута. Када радите на великом броду, дешава се да до места где једеш мораш да пешачиш 10 минута, па у томе прође сва пауза. Све се то истрпи, зато што знаш да од тих пара можеш за годину, две да купиш стан", каже Ивана Милићевић.

Собе без прозора и мучнине

Оно о чему нико не размишља јесте чињеница да ћете бити практично заробљени са неколико стотина људи. Притом, ти мораш да будеш према њима љубазан и да их служиш, ниси ти гост, већ они, каже она.

"Лепо је то што путујемо и што нас добро плаћају, упознајем невероватна места и људе. То олакшава што спавам у соби без прозора и што долази до мучнине сваки пут када су олује велике. Кабине су премале, имају кревете на спрат и мало купатило које најчешће делите са собом поред ваше. Ипак, људи са којима се зближаваш чине да се осећас мање усамљено. Ипак, ни након посла, практично немаш где да побегнеш", каже саговорница.

Набацују ми се пред женом и децом

Ипак, оно што је Нишлијку највише изненадило јесте однос мушкараца, нарочито гостију и страних туриста, према девојакама које су запослене на броду. Како каже, велики број њих имао је "непристојне понуде" и понашао се као да је то "најнормалнија ствар".

"Нервирали су ме гости који су долазили, јер су често били бахати богаташи који су на брод дошли да би се иживели. Мушкарци који су долазили са женама или су били у годинама, прилазили су нам без икакве срамоте, сматрајући ваљда да на то имају право. Један гост ми се набацивао отворено пред женом и ћерком, а ја сам морала да будем професионална. Доживела сам да ми се старији људи уносе у лице, да ме без блама зову код њих у кабину. Такав проблем имале су многе девојке. Према конобарима и конобарицама се односе као да се баве проституцијом", каже ова девојка.

Крузер као ријалити

Многи запослени крузер заиста и схватају као забаву, "спава свако са сваким" и након неког времена, то може стварно да те излуди, тврди ова девојка.

"Пошто сви много раде, када се заврши посао, то је онда хаос. Многи се осећају као да је једина забава то са киме ће бити наредно вече, јер са брода нема изласка. Десило се да је странцу супруга нестала, а касније је пронађена код неких мушкараца у соби. Чини ми се да морал тамо не значи ништа, како за туристе, тако и за велики број запослених, који се тако опуштају, иако то не раде у реалном животу на копну. Некада помсилим да су тамо сви као у неком ријалити програму", каже она.

Паралелне везе које трају годинама

Било је и оних који се на броду заљубљују, иако код куће имају породице. То су праве паралелене везе које трају годинама и то је свима нормално.

"Људи ваљда не могу да издрже да буду сами и да само раде, тако олакшавају себи да могу да издрже годину или две на броду. Заиста, атмосфера је јако чудна, сви сте непрестано на истом простору заједно, а то значи да једете у истом ресторану, пијете у истим баровима. Има наравно и парова који остану заједно и све се заврши браком, нарочито међу људима из различитих земаља", објашњава саговорница.

Који су то 5 знакова да ће доћи до преваре у браку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА