Најновије

НЕМАЈУ НИМАЛО СТИДА! Након Тесле, сад им је и Ђоковић Хрват!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић покушаће да савлада Италијана Матеа Беретинија и освајањем шесте титуле на Вимблдону, двадесету на највећим турнирима и по броју Гранд слем трофеја изједначи се са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером

Новак Ђоковић (фото: Јутјуб)

Велику пажњу овом мечу придају и у хрватским медијима, где се издвојио текст ''Вечерњег листа'' који је покушао да одговори на питање зашто у Хрватској воле Ђоковића.

''Ђоковић је хрватско-црногорског порекла, увек је коректан и везан је уз Хрвате'', наслов је тог данашњег текста на поменутом сајту.

Осим тога, истиче се и све успешнија и трофејнија Новакова сарадња са Гораном Иванишевићем.

''Осим хрватско-црногорског порекла – и зато што је увек спортски и политички коректан – нас Ђоковићеви успеси веселе и зато што му је тренер (један од двојице) наш Горан Иванишевић, легендарни освајач Вимблдона од пре 20 година.

Новак Хрвато-Црногорац? (фото: Скриншот Вечерњи лист)

О Горановом и Новаковом раном познанству у академији Николе Пилића у Минхену већ смо пуно писали, а сад желимо истаћи успешност њиховог сада већ двогодишњег српско-хрватског партнерства. Оно је зачето о Вимблдону 2019. и Горан с правом рачуна тај трофеј као свој – тренерски. У међувремену су Ђоковић и Иванишевић освојили још девет турнира, од чега три из категорије Грен Слем. Дакле, Новак је с Гораном освојио свој 16. (Вимблдон 2019.), 17. (АО 2020.), 18. (АО 2021.) и 19. Грен Слем наслов (РГ 2021.), а сада је на прагу да освоји и 20. (пети с Гораном)'', наводи се у тексту ''Вечерњег'', уз опаску да овим не желе да умање и значај дугогодишњег рада Маријана Вајде са Новаком.

Сам против свих, Новак је на прагу вечне славе, опширније ОВДЕ.

Извор: Курир спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА