Најновије

АЛЕКСЕ (21) ИЗ КРУШЕВЦА НЕМА ВЕЋ 19 ДАНА! Понео дипломе, "очистио" компјутер, полиција сумња - ради као роб?!

Алекса Станковић (21 ) из Крушевца нестао је пре 19 дана без трага. Његова мајка Оливера све празнике је дочекала онако како никад није, у сузама чекајући да јој се син јави или да бар сазна нешто о њему - где је, да је жив.

И даље се трага за младићем из Крушевца. Алекса Станковић (21) нестао је пре 19 дана, тачније 28. децембра, а за њим трагају породица и полиција. У тренутку нестанка на себи је имао црну јакну, црну тренерку и црне панталоне.

"Има хиљаду лоших ствари на које могу да помислим, али једноставно не могу да мислим да је лоше. Мислим да је негде, и да је жив. Ко ово није преживео, не зна", каже Оливера, па додаје:

"Нема га, као да је у земљу пропао. Како се осећам? Никако. Присећам се претходних година када ми је и супруг био жив прошле године, и Алекса ту. Сада сам остала сама. Супруг је преминуо у септембру прошле године. Тако да сам сада баш сама", каже Оливера.

На питање да ли је можда смрт оца утицала на то да Алекса оде, каже да не верује.

"Имам ћерку и сина из првог брака. Старији су од њега. За мене је био највише везан. То је дете које ми је све причало. Један час није побегао из школе. Да ми је неко рекао да ће Алекса ово да уради ја му не бих веровала. Све ми је причао, поверавао ми се за сваку ситницу. И, онда се деси нешто овако. Да сам знала, па тај дан да га видим. Испратио ме је ујутро на посао у пола седам. Био насмејан. Нормално се понашао. Два дана пре тога, моја ћерка је била овде и он је спремао ручак. Дијана каже да је био скроз нормалан. Ништа није наговештавало да ће ово да се догоди", прича мајка.

Алекса је нестао 28. децембра. Са собом је понео све дипломе, сведочанства, сва документа, због чега мајка мисли да је отишао негде у иностранство и да му је неко понудио посао јер је одличан познавалац компјутера. Зато је у понедељак полиција узела кућиште од његовог компјутера и блокче у којима су биле исписане шифре, али све је било узалуд. Све је вратио на фабричка подешавања, каже мајка која бар једном дневно зове полицију.

"И јуче сам их звала. Питала сам их шта је било са кућиштем, испало је да не могу ништа да ураде. Не могу да га поврате. Вратио је све на фабричко подешавање. То су програми, неке шифре за игрице. Он јесте био кући, али је радио преко компјутера. Синоћ ми је полицајка рекла да је вратио кућиште на фабричко и да не могу ништа. И нон стоп ми понављају да је јако паметан. Кажу деца која заврше те школе за компјутере су паметна али не знају све, али за њега кажу да је баш паметан и да је све одрадио како треба", прича Оливера.

За Алексом је расписана потрага. Мајка сумња да је насео на неку лажну причу за посао.

"Стварно је био убеђен да он иде да ради негде. Понео је сведочанства, дипломе, документа, све. Све је однео. Знам да је радио преко компјутера, зарађивао је добро и та компанија му је понудила посао. Не знам која је у питању. Немам баш никакав траг. Ако је насео на лажну причу. Можда је требало у Београду да ступи у контакт, а није било то то. Полиција ми је у понедељак, када су дошли да узму кућиште, рекла да постоје фирме у иностранству које обећавају исто тако визе, посао, добре плате а онда када људи оду тамо узму им пасоше и телефоне да људи не могу да се врате, а раде као робови. Он сигурно није мислио да иде да буде роб. Сигурно је мислио да је то 100 одсто сигурно а да нема приступ никоме. Родитељима, породици. Нелогично ми је да би неко пристао на то, а камоли он. Само мислим да је негде жив", јецајући каже и опет понавља да "не зна ништа".

Додаје да јој је човек из једне компаније која се бави превозом рекао да мисли, али да није сигуран, да је Алекса код њих тражио карту за Београд.

"Они немају камере али има мењачница оближња. То је траг одавде али то смо и ми сами претпостављали да је он отишао у Београд само не знамо шта се даље дешавало. Телефон му је лоциран само 30. децембра тад је показивао заузеће. Од тада ништа. И, највише ме мучи што је прошло доста време а да нико не зна ништа", кроз сузе прича Оливера.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА