Најновије

ФАТАЛНА ГРЕШКА ЗАПАДА: Покушај да сломи Русију уз помоћ Украјине

САД су увукле своје савезнике у кампању елиминисања Русије, док се остатак света солидарисао с Москвом, констатовао је Бренер.

Сједињене Државе и западне земље направиле су фаталну грешку покушавајући да сломе Русију уз помоћ Украјине, изјавио је професор емеритус за област међународних односа на Питсбуршком универзитету Мајкл Бренер.

"Ово је била фундаментална геостратешка грешка с разорним последицама: цинично жртвовање пола милиона Украјинаца, који су коришћени као топовско месо, и физичко уништење земље у име слабљења и маргинализације Москве", рекао је Бренер у интервјуу за "Ејжа тајмс".

Бренер сматра да су САД увукле своје савезнике у кампању елиминисања Русије, коју Вашингтон сматра главном препреком глобалној хегемонији.

"Запад је на ово бацио све што има: свој арсенал модерног оружја, корпус саветника, десетине милијарди долара, драконски сет економских санкција", навео је експерт.

Ипак, нагласио је, Запад је неславно изгубио по свим тачкама – руска економија не само да је преживела већ наставља да се развија. Штавише, практично остатак света саосећа с Москвом, додао је Бренер.

Садашње стање ствари открива неспособност Сједињених Држава да имају одлучујући глас у глобалним економским и безбедносним питањима. Унија коју представљају Русија и Кина сада делује као ривал, једнак Западу у сваком погледу, закључио је експерт.

ПРИЗНАЊЕ НАПАДАЧА НА "КРОКУС СИТИ": Кренули смо у Кијев по награду

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА