Најновије

Офанзива код Авдијевке: Руси улазе у Семјоновку (МАПА)

Након ослобођења Орловке и Тоненкија западно од Авдијевке, руске снаге групе „Центар“ са придруженим јединицама 1. армијског корпуса ушле су у предграђе Семјоновке и крећу напред, уништавајући Украјинце.

„У правцу Авдијевке воде се тешке борбе за Бердичи. Руске трупе заузеле су шумски појас источно од штаба Семјоновке. Напредовање је остварено у подручју ширине до 750 м до дубине до 200 м“, наводе украјински војни аналитичари и објављују мапу, традиционално потцењујући напредовање руских трупа.

Ништа боља ситуација за Украјинце није ни северније.

Украјинске снаге неће успети да задрже контролу над градом Часов Јар због константне офанзиве руске војске, изјавио је бивши помоћник заменика министра одбране САД Стивен Брајен.

„Бројни аналитичари тврде да ће Руси ускоро заузети Часов Јар упркос чињеници да се они стално бране од украјинских контранапада“, истакао је он.

Према његовим речима, уколико Кијев не успе да задржи контролу над тим градом, онда ће НАТО бити приморан да потражи алтернативни план који би укључио покретање преговора са Русијом.

Брајан такође каже и да се у том граду налази и припадници Алијансе, те да тај податак и говори колико је тај град важан у стратешком смислу за Кијев.

Брајан је такође рекао и да се НАТО налази у режиму узбуне јер Руси све више напредују, што прети да направи хаос целокупној украјинској одбрани.

ВРЕМЕ ИСТИЧЕ! Три опције за акцију Запада у Украјини

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА