Најновије

УКРАЈИНСКА ШАМАРЧИНА ПРИШТИНИ: Амбасадор Толкач о непризнавању независног Косова

Амбасадор Украјине у Србији Володимир Толкач поновио је да ће та земља остати доследна у ставу да не признаје такозвано Косово.

Он је у интервјуу Танјугу рекао да је Украјина тај став задржала од почетка ове кризе и подсетио да је украјинско Министарство спољних послова покушало да реши тај конфликт 1999. године, да су посетили Београд у кључном тренутку и покушали да нађу компромис да се престане са бомбардовањем Србије.

Наши војници, украјински батаљон је учествовао у мисији на Косову и бранио је словенски регион, Штрпце, Гњилане током више од 10 година. То стварно није било лако време. И желео бих да вам дам неке информације, молим вас упоредите ово, руске трупе су пресељене из Босне и Херцеговине на Косово. Након пар година вратили су се у Русију, ми смо били ту од 1999. до почетка руске агресије на нашу државу, и нажалост морали смо да завршимо са нашом мисијом на Косову на јесен 2022. године”, рекао је Толкач.

Он је истакао и да се Украјина труди да буде стабилна, али и да је понекад народу у Украјини веома тешко да се објасни зашто Србија покушава да балансира између Русије и Европске уније.

„И косовски режим у потпуности подржава украјинску независност. Понекад је нашим политичарима веома тешко да то објасне нашем народу. Али ја могу да кажем да су наша влада и наш председник стабилни у ставу да ми нећемо признати Косово”, закључио је Толкач.

Прочитајте ОВДЕ о нападу руске армије на Красно

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА