Најновије

БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Русија разуме позицију Србије, нема захтева од Београда

Русија поштује националне интересе Србије и разуме њену позицију под притиском да уведе санкције Москви, каже амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко и истиче да Москва не тражи ништа од Београда знајући, како каже, доследност председника Србије Александра Вучића и његов темељни став око кључних питања као што су развој Србије и њено понашање у спољној политици.

Александар Боцан-Харченко (Фото: Јутјуб)

Боцан-Харченко је за Танјуг рекао да западу није стало до интереса других, чак иако су то земље које су кандидати за чланство у ЕУ, те да не мисли о Србији, њеном народу и могућим последицама увођења санкција.

''Њима је важно да се свака земља придружи њиховом политичком решењу. Русија је навикла на притисак, али разуме да постоји притисак на Србију и не тражи ништа од Србије, јер је познато како се развијају наши односи последњих година, који су на нивоу стратегијске сарадње и партнерства'', каже Боцан-Харченко коментаришући захтеве ЕУ, САД и Велике Британије да Србија уведе санкције Русији због војне операције у Украјини.

Истиче да између председника Русије и Србије, Владимира Путина иАлександра Вучића, постоји поверљив и свеобухватан дијалог на основу дубоког међусобног поштовања и поверења, као и да Србија има своје националне интересе о чему је, каже, и председник Вучић више пута говорио.

Додаје да Русија има разумевања и да не тражи ништа ни од кога, ни од Србије са којом има изузетно пријатељске односе и сарадњу.

"Поштујемо српски национални интерес, а зна се, на основу наше сарадње и понашања Београда, да и Србија уважава национални интерес Русије. Не тражимо и не питамо ништа знајући доследност председника Србије и његов темељни став око кључних питања развоја Србије и њеног понашања у спољној политици. На основу тога правимо закључке и мирни смо'', наводи амбасадор.

Истиче да Русија има у виду даљи развој односа са Србијом и доследну реализацију свега што су договорили председници Путин и Вучић.

''Наша очекивања да ћемо без препрека и застоја реализовати сваки пројекат и све договоре који постоје, за добробит и Русије и Србије'', поручио је Боцан-Харченко.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА