Најновије

КРЕЋЕ ТОТАЛНИ НАПАД: Руска војска добила наређење да напредује у свим правцима

На брифингу руског Министарства одбране говорило се о извођењу специјалне војне операције у Украјини

Руска војска (Фото: Министарство одбране Русије)

Дана 25. фебруара, током евакуације 82 украјинска војника који су добровољно положили оружје са Змијског острва, 16 чамаца украјинске морнарице, користећи „тактику роја”, покушало је да нападне бродове Црноморске флоте. Део украјинских чамаца који су нападали деловао је под окриљем цивилних бродова.

Сврха напада 16 чамаца украјинске морнарице на бродове  руске Црноморске флоте била је, пре свега, освета украјинским војницима који су положили оружје и оптуживање руске војске да је уништила заробљенике.

Као резултат морске битке, уништено је 6 чамаца украјинске морнарице. Нико од 82 украјинска војника са Змијског острва није повређен.

Кијевски режим масовно и неконтролисано дистрибуира аутоматско пешадијско оружје, бацаче граната и муницију становницима украјинских насеља. Укључивање цивилног становништва Украјине од стране националиста у непријатељства ће неминовно довести до несрећа и жртава.

Министарство одбране Руске Федерације позива становнике Украјине да буду свесни, да не подлежу провокацијама кијевског режима и да себе и своје најмилије не излажу непотребним патњама.

Руководство Украјине је више пута изјављивало да се не крије иза цивилног становништва и не поставља тешко наоружање у градовима. Такве отворене лажи могу довести до страшних последица. Постављање ракетних и артиљеријских јединица у стамбеним насељима украјинских националиста потврђују бројни видео снимци из Кијева, Харкова и других градова, који се сада дистрибуирају не само у медијима, већ и на интернету. Ово се ради намерно, како би се изазвали узвратни удари руских оружаних снага на становнике насеља. Украјински националистички врх користи исте методе као и терористи.

Јединице Оружаних снага ЛНР настављају офанзиву у правцу насеља Рубижноје, прошириле су офанзивну зону и напредовале од почетка операције до дубине до 46 километара, заузевши насеља Шчастја и Муратово.

Група трупа ДНР, која је напредовала у правцу Петровског, напредовала је још 10 километара и заузела насеља Старогнатовка, Октјабрскаја и Павлопољ.

Националистички батаљони користе такозване „Бандер-аутомобиле“, који имају повећану способност преласка и опремљени су малим калибарским оружјем или минобацачем. Ову тактику користе међународни терористи у Сирији.

Након што је Кијев одбио да преговара, свим јединицама је наређено да крену у офанзиву у свим правцима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА