Најновије

ВУЧИЋ ОСУДИО РУСКУ ОПЕРАЦИЈУ У УКРАЈИНИ: САД, ЕУ и Украјина громогласно поздрављају

Делегацијa Европске уније у Србији и Амбасада САД поздравиле су одлуку Србије да гласа за резолуцију Генералне скупштине Савета безбедности УН којом се осуђује "руска инвазија на Украјину". Одлуку Београда поздравио је и одлазећи украјински амбасадор Олександр Александровић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Еврпоске уније Еманеле Жиофре је написао на Твитеру да Брисел поздраваља то што се "Србија придружила 141 чланици УН-а у изражаваљу слидарности са Украјином" која је, како је истакао, жртва војне агресије.

Поводом гласања представника Србије при УН-у, огласила се и Амбасада САД у Београду. 

"Драго нам је што је Србија дала подршку Украјини у УН-у. Ово историјско гласање подржала је 141 држава и осудила агресију Русије против једне демократске земље. Сви смо уз Украјину", наводи се објави америчке амбасаде на Твитеру. 

И одлазећи украјински амбасадор у Београду Олександр Александрович огласио се након што је на ГС УН-а Србија била међу 141 земљом које су гласале за резолуцију.

Огромно хвала српском народу на чврстој подршци украјинском народу. Захваљујем председнику Вучићу што је Србија на страни истине и правде", написао је Александрович на Фејсбуку.

Представник Србије при УН Немања Стевановић рекао је да се Београд придружио осуди напада на Украјину јер се залаже за поштовање територијалног интегритета суверених држава.

Председник Александар Вучић истакао је да се у тексту не помињу било какве санкције, али да је с наше стране важно да осудимо урушавање територијалног интегритета било које земље чланице.

Шта се догађа у Мариупољу, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА