Најновије

РУСИЈА ОДГОВОРИЛА НА ГЛАВНО ПИТАЊЕ: Да ли су спремни да притисну „нуклеарно дугме”

Русија полази од тога да сценарио према коме би Русија притиснула нуклеарно дугме неће бити реализован ни под каквим условима, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у интервјуу за колумбијски радио „В радио”.

Нуклеарно решење (Илустрација: Pixabay&Kremlin.ru)

„Полазимо од тога да тај апокалиптични сценарио неће бити реализован ни под којим изговором и ни под каквим условима”, истакла је Захарова, упитана од чега ће зависити то да ли ће Русија притиснути нуклеарно дугме.

„Мислим да нас мешате са неким другим. Када је реч о употреби нуклеарног оружја, неколико пута смо износили наш став. Можда нас мешате са САД, али Русија никада није о томе говорила”, казала је Захарова, јавља Спутњик.

Председник Русије Владимир Путин је као одговор на агресивне изјаве на Западу наредио Министарству одбране да пребаци руске снаге за обуздавање у специјални режим борбеног дежурства.

Стратешке нуклеарне снаге Русије је општи назив главног наоружања трупа и снага у Оружаним снагама Руске Федерације, које као главно наоружање имају стратешко и тактичко ракетно-нуклеарно наоружање. Понекад се називају и нуклеарна тријада.

Снимак уличних борби у Мариупољу погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА