Најновије

ХРКАЛОВИЋЕВА ПРЕДЛАЖЕ ДОКАЗЕ: Суђење бившој државној секретарки МУП

Суђење Дијани Хркаловић, бившој секретарки МУП Србије, оптуженој за трговину утицајем, наставља се данас у Специјалном суду у Београду, уводним излагањем у којем њен адвокат и она могу да изнесу доказе и предложе сведоке, који одбрани иду у прилог.

Фото: Јутјуб

То исто могу да ураде и остала двојица оптужених Дејан Миленковић Багзи, некадашњи начелник Службе за специјалне истражне методе (ССИМ), као и Милорад Шушњић, својевремено први човек новосадске полиције.

На претходном рочишту надлежни тужилац је образложио оптужницу и предложио извођење одређених доказа. Хркаловићева је тада негирала кривично дело, које јој се ставља на терет. Исто су учинила и остала двојица. Хркаловићева је у кућном притвору и има наногвицу, док се Миленковић и Шушњић бране са слободе.

Оптужним предлогом Тужилаштва за организовани криминал (ТОК) Хркаловићева се терети за два кривична дела трговина утицајем у продуженом трајању, због чега је тужилаштво тражило да јој суд изрекне казну затвора од пет година. За Миленковића тужилац је тражио годину, а за Шушњића две године затвора.

Бивша државна секретарка МУП оптужена је да је наложила начелнику Миленковићу да не поступи одмах по налозима судије за претходни поступак Вишег суда у Београду и поступајућег тужиоца, који су тражили да им се достави аутоматска обрада мобилног телефона Вељка Беливука, у то време окривљеног за убиство Властимира Милошевића. Касније је Беливук правоснажно ослобођен.

Хркаловићева се терети и да је са бившим начелником ПУ Нови Сад Шушњићем, неовлашћено прислушкивала босанског криминалца Дарка Елеза. На тај начин су, како се сумња, утицали да Елез не дође под обраду других полицијских одељења, те да се спречи да се према њему обаве друге мере попут тајне пратње.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА