Најновије

ЈОШ ЈЕДАН КОРАК У ИНТЕГРАЦИЈИ ДОНБАСА У РУСИЈУ: ДНР и ЛНР добиле префикс ''+7''

Мобилне комуникације у Доњецкој и Луганској Народној Републици (ДНР и ЛНР) прешле су на руску нумерацију, претплатници ће добити код руског мобилног оператера +7, саопштили су на Телеграму председници република Денис Пушилин и Леонид Пасечник.

Донбас (Илустрација: Русская Весна)

„Данас ће претплатници републичког телеком оператера „Феникс“ са нумерационим кодом +38071 добити додатни број у коду руског система нумерације. Тако постаје могуће телефонирати и слати СМС-ове претплатницима Феникса помоћу руског система нумерације +7“, написао је Пушилин. Према његовим речима, ово је „веома добар поклон за Дан победе”.

Председник ЛНР је рекао и да „интеграција Луганске Народне Републике са Русијом узима све више маха“. Он је напоменуо да би додела посебног руског бројевног кода Републици у великој мери олакшала интеракцију са Русијом како за обичне грађане, тако и за бизнис, културу и друге области.

Пушилин је 6. маја именовао ванредног и опуномоћеног амбасадора ДНР у Русији – ту функцију је заузела председница локалног парламента Олга Макејева. Родион Мирошник постао је амбасадор ЛНР у Русији.

О нападу на Одесу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА