Најновије

НАВИЈАЧИ ЈУНАЈТЕДА ХТЕЛИ ДА ЗАПАЛЕ ЧЕЛНИКЕ КЛУБА: Делове стадиона носили градом! Ужасне сцене у Манчестеру (ВИДЕО)

Утакмица 34. кола Премијер лиге између фудбалера Манчестер јунајтеда и Ливерпула одложена је из безбедносних разлога, пошто су навијачи манчестерског клуба ушли на терен Олд Трафорда.

Хаос у Манчестеру (Фото: принтскрин)

Дуел је требало да почне јуче у 18.30, али су се пар сати пре тога навијачи Манчестера окупили испред "Олд Трафорда". Успели су да пробију редарску службу и убрзо су били на терену, било је јасно да утакмица неће почети у предвиђеном термину.

Навијачи су бесни због клупских одлука, поготово јер су приступили Суперлиги Европе која је кроз 48 сати доживела фијаско. Највише су на удару Глејзери, власници Јунајтеда, због њих су се и пред стадионом данас окупили навијачи. Међутим, све је прерасло у један велики инцидент када су присталице клуба пробиле баријере и упали на игралиште чувеног стадиона.

Друштвеним мрежама кружи и фотографија групе навијача који су решили да са "Олд Трафорда" понесу сувенир, корнер заставицу "црвених ђавола" којом су махали кроз град.

Утакмица је требало да почне у 17.30 на Олд Трафорду, али су неколико сати пре тога навијачи Манчестер јунајтеда упали на стадион и ушли на терен из протеста против власника, породице Глејзер. Навијачи, њих неколико стотина, пробили су ограду и упали на терен, где су узвикивали поруке против власника клуба, а неки су упалили и бакље. Обезбеђење је избацило навијаче, који су љути због улоге клуба у оснивању европске Суперлиге и начина вођења клуба. Већина навијача протестовала је испред стадиона.

Почетак утакмице је прво био померен, али је затим одлучено да се дуел одложи.

"После разговора полиције, Премијер лиге, клубова и локалних челника, наша утакмица против Ливерпула је одложена из безбедносних разлога у вези са данашњим протестом. Разговараћемо са Премијер лигом о новом термину", наводи се у саопштењу Манчестер јунајтеда.

"Наши навијачи су страствени према Манчестер јунајтеду и ми у потпуности признајемо право на слободно изражавање и мирне протесте. Међутим, жалимо због ометања екипе и поступака који су друге навијаче, особље и полицију довели у опасност. Захвални смо полицији на подршци и помоћи ћемо јој у наредним истрагама", пише у саопштењу.

Такође, неколико стотина навијача протестовало је и испред хотела у коме су смештени играчи Јунајтеда.

Фудбалски клуб Ливерпул подржао је одлуку о одлагању.

"Наш став је да безбедност мора бити први фактор у одлучивању, с тим што је способност да се обезбеди сигурно окружење за учеснике, особље и друге посебан приоритет. Очигледно је да данас није било могуће то гарантовати због ситуације која је брзо ескалирала. Наставићемо да разговарамо са Манчестер јунајтедом, Премијер лигом и локалним властима како бисмо пронашли одговарајући датум за нови термин одигравања утакмице", навео је Ливерпул.

Сумо рвач умро након што му је ривал сломио врат. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА