Најновије

УРЕДБА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Ограничена цена шећера и млека

Влада Србије донела је на данашњој седници Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница којом је одређена максимална малопродајна цена белог кристал шећера од 96,99 динара по килограму за сва паковања, а УХТ млека са 2,8 одсто млечне масти од 113,99 динара по литру, преносе Вечерње новости.

Продавница (Фото: Јутјуб)

Наводи се да максимална произвођачка цена шећера за паковања од килограм, пет килограма и 10 килограма не сме да пређе 80 динара по килограму, а за сва остала паковања је одређена највиша цена од 88 динара за килограм.

У Уредби је наведено како трговци на велико морају да пласирају шећер трговинама на мало у року до 15 дана од закључења купопродајног уговора и да произвођачи шећера не смеју да испоручују ову намирницу у количинама мањим од просечних у последњих 12 месеци.

Уредбом је, како је пренео Тањуг, прописано да ће цене брашна тип 400 и тип 500, јестивог уља и свињског меса од бута остати на нивоу од 15. новембра прошле године.

Дневно на рафове трговинских ланаца у Србији стиже и до 400 тона шећера, а никад мање од 300 тона. У нормалним ситуацијама троши се 260 тона. У трговинским ланцима истичу да потрошачи и даље прекомерно купују, и да се зато дешава да рафови у неком периоду дана буду празни.

О дешавањима у вези са КиМ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА