Најновије

ОДГОВОР ИРАНА БИЋЕ БРУТАЛАН! Израел претерао са претњама

Иранско руководство је неколико година изјављивало да не намерава да ствара нуклеарно оружје, а развој атомске енергије је искључиво у мирољубиве сврхе.

Као одговор на потенцијалне претње Израела иранским нуклеарним постројењима, бригадни генерал Ахмад Хагталаб, командант Корпуса за заштиту и безбедност иранских нуклеарних центара ИРГЦ-а, упозорио је да би свака агресија на Иран резултирала снажним одговором, упоређујући је са историјским Истинитим обећањем операција.
Иран би такође могао да преиспита своју нуклеарну политику у светлу претње из Израела.

- Ако Израел покуша да искористи претњу нападом на нуклеарне центре наше земље као средство притиска на Иран, могуће је и замисливо да би Исламска Република могла да преиспита своју нуклеарну доктрину и политику, потенцијално одступајући од раније објављених ставова - цитиран је Хагталаб. наводи новинска агенција Тасним.
У разговору за новинску агенцију Тасним, командант је рекао да је Иран спреман да одбије све израелске нападе на своја нуклеарна постројења, пошто је идентификовао локацију „свих израелских нуклеарних објеката“ и спреман је да удари на њих у сваком тренутку у случају агресије из Тел Авива

Хагталаб је нагласио да се Иран већ дуже време суочава са претњама, укључујући саботажу и тероризам, из Израела.

- Иран је од самог почетка био спреман да се супротстави претњама из Израела. Захваљујући употреби пасивних одбрамбених планова, као и најсавременијег наоружања, захваљујући растурању нуклеарних објеката широм Ирана, спремни смо да се супротставимо свакој претњи од Израел нашим нуклеарним објектима - рекао је Хагталаб.

Генерал ИРГЦ-а је истакао посвећеност Ирана поштовању међународних протокола који регулишу заштиту нуклеарних објеката, док је такође нагласио спремност нације да се брани од било каквог акта агресије. У светлу недавних напада на иранске интересе, као што је напад на комплекс иранске амбасаде у Сирији, Хагталаб је приписао безбедност иранских нуклеарних комплекса одбрамбеним стратегијама земље и најсавременијим објектима.
Иранска Исламска револуционарна гарда (ИРГЦ) је 13. априла покренула масиван напад дроном и пројектилима на Израел као одговор на ваздушни напад Тел Авива на зграду конзуларног анекса поред иранске амбасаде у Дамаску 1. априла, који је уништио зграду и убио седам припадници ИРГЦ-а, укључујући два генерала. Након тог удара, Техеран је обећао да ће узвратити.

Према речима начелника штаба иранских оружаних снага Мохамеда Багхерија, операција Труе Промисе имала је за циљ да удари израелски обавештајни центар који се налази у планинском ланцу Џабал аш Шејх дуж границе са Сиријом, који је давао информације за напад на иранску амбасаду у Сирији. престоницу Дамаска, као и ваздушну базу Неватим у којој се налазе борбени авиони Ф-35.

Багери је 14. априла рекао новинској агенцији Фарс да су објекти у великој мери уништени и остављени да не раде.

Њујорк тајмс је објавио, позивајући се на два израелска званичника, да је Иран лансирао 185 дронова, 36 крстарећих пројектила и 110 ракета земља-земља. Портпарол Израелских одбрамбених снага Данијел Хагари рекао је да је Израел пресрео 99 одсто ваздушних циљева које је испалио Иран, укључујући све дронове.

ПРЖЕ И ЗЕМЉУ И НЕБО: Погледајте ударе "Солнцепека" - ракетирање снагом сунца! (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА