Најновије

АМЕРИЧКА ВОЈСКА У ОЗБИЉНОМ ПРОБЛЕМУ: Због овога не могу да се одбране од Русије и Кине

Америчка војска има огроман проблем због којег ризикује да буде поражена у евентуалном рату против Русије и Кине, пише National Interest.

Американци и Русија (Илустрација: Public/Правда)

Главни проблем америчке армије према писању листа је недостатак људства и ресурса, што смањује могућности САД у борби против пет основних непријатеља: Русија, Кина, Иран, Северна Кореја и међународни тероризам.

Вашингтону је за такву борбу потребна велика количина људи, ресурса и технике у војсци, а она је данас најмања од краја Другог светског рата.

Лист пише да је низ стручњака годинама указивао на те проблеме. Рецимо, ратној морнарици је према њиховим проценама за циљеве очувања националне безбедности потребно 355 бродова, а тренутно их има 286. Ваздухопловним снагама је потребно 386 ескадрила, а тренутно их има 312. Пешадијске снаге тренутно имају 476.000 војника, а потребно им је 500 хиљада.

Акт за контролу буџета САД који је донесен 2011. године ускратио је потребе Пентагона за 539 милијарди долара. Министар одбране САД Џејмс Матис је рекао да би сваке године требали да се повећају расходи на одбрану како би одбрамбени потенцијал био на задовољавајућем нивоу.

Лист додаје да оружаним снагама не достају контигенти у Европи, Пацифику и Индијском океану, као и национална стратегија за супротстављање Кини или Русији.

Да ли ће Путин кренути на Кијев, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Русија против САД – Ко је јачи?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА