Најновије

Генерална скупштина Интерпола поново одлучује о чланству Косова! Ипак, стручњаци кажу...

Извршни комитет Интерпола одлучио је да пошаље предлог Генералној скупштини те организације за гласање за чланство полиције Косова, на заседању које ће се ове године одржати у Чилеу, преноси Радиотелевизија Косова.

Интерпол (Фото: Јутјуб)

Министар иностраних послова Косова Беџет Пацоли рекао је да је косовска полиција добила највише оцене за професионализам и кредибилитет, да је процењено да је модерна полицијска организација напредних стандарда, преноси РТК.

Према његовим речима, Извршни одбор Интерпола са седиштем у Француској је расправљао о Косову и донео одлуку да пошаље досије Косовске полиције на гласање на Генералној скупштини те полицијске организације.

Стручњаци за безбедност и политичка питања на Косову, међутим, немају очекивања да ће Косово постати члан Интерпола ове године, јер за РТК истичу да се није довољно радило у том погледу. Дипломатија Србије ангажовала се снажно у циљу спречавања чланства Косова у тој организацији, а посебно је сада ситуација лошија због одлуке Косова да уведе таксе од 100 одсто на робу из Србије.

Косово у 2018 није успело да постане члан Интерпола, јер није добило довољно гласова, односно две трећине гласова земаља учесница у Генералној скупштини те организације. Косово је у првом кругу добило подршку 76 земаља, против је било 56 и 22 уздржане државе. У другом кругу гласања Косово добило 68 гласова за, 51 против и 16 уздржаних.

Прочитајте ОВДЕ шта то прави атмосферу кључања на Балкану.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА