Најновије

ВУЧИЋ: "Тражио сам да у сваком тренутку ступимо у контакт с Кфором, НАТО генерал прихватио"

Председник Србије Александар Вучић разговарао с врховним командантом НАТО снага за Европу и командантом европске команде америчких снага генерала Тода Волтерса.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Том приликом, Вучић је изразио задовољство добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Вучић је истакао да су међународне мировне снаге на Косову и Метохији под вођством НАТО гарант безбедности српског народа на КиМ због чега је затражио да начелник Генералштаба Војске Србије у сваком тренутку може да ступи у контакт са командантом КФОР.

Истовремено је прихватио да врх наше Војске буде на располагању за комуникације са КФОР.

„Добра комуникација између Војске Србије и КФОР је важна како би, без оклевања, била предупређена свака кризна ситуација на Косову и Метохији. То представља гарант безбедности српског народа на КиМ“, рекао је председник Вучић.

Генерал Волтерс је прихватио да у сваком тренутку, без одлагања, постоји могућност међусобне комуникације, јер је то важно за очување стабилности у региону као једног од стубова глобалне стабилности.

Он је потврдио да ће КФОР и даље одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији и похвалио председника Вучића за одговорне, мудре и хладнокрвне реакције у кризним ситуацијама на КиМ. Генерал Волтерс је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Председник Вучић је рекао да је сарадња Војске Србије са НАТО, у оквиру програма Партнерство за мир, у заједничком интересу и изразио наду да ће она бити унапредјена са циљем изградње капацитета за допринос медјународном миру.

С тим у вези, Вучић је нагласио да је усаглашен нови циклус Индивидуалног акционог плана партнерства, наводи се у саопштењу Прес службе председника.

Харадинај страхује од наоружавања Београда! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА