Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ КРАЉЕВА ГАРДА! МОНАРХИСТИ УПУТИЛИ АПЕЛ: Ватикан да врати Србији документа о усташким злочинима у Јасеновцу!

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) саопштио је да захтева од Министра спољних послова Ивице Дачића и министарства на чијем је челу да затраже од Ватикана документацију о страдању Срба у Јасеновцу коју је тамо однео Јосип Броз Тито.

Годишњица ПОКС-а (Фото: Јутјуб)

- Србија је власник документације о усташким злочинима и треба званично да тражи од Ватикана да јој је врате. Комунисти су, практично, украли ова сведочанства из рата и предали у руке онима који су предводници негирања злочина - наводи се у саопштењу ПОКС и додаје:

- Некадашњи председник Председништва СФРЈ Борисав Јовић посведочио је да се докази о злочинима над Србима у Јасеновцу налазе у Ватикану.

Осим истине о жртвама, ова архивска грађа требало би једном за свагда да ућутка оне који негирају размере злочина почињених у Јасеновцу, што ће имати немерљив значај и за будуће генерације - изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС у саопштењу подсећа, да је, према сопственом сведочењу - Борисав Јовић за тајно пребацивање документације о Јасеновцу сазнао 1975. године, у време када је обављао функцију амбасадора наше земље у Италији.

- Јовић је признао да је важну улогу у самој акцији пребацивања доказа имао хрватски комунистички функционер Иван Стево Крајачић, некадашњи начелник ОЗНЕ и човек чије су се блиске везе са усташама деценијама криле од јавности.

Харадинај се састао са Трамповим и Меркелиним људимаВише о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА