Најновије

ВУЧИЋ СА ЧЛАНОВИМА ПОЛИТБИРОА КП КИНЕ: Ево који су даљи кораци у сарадњи двеју земаља! Председник Србије им послао јаку поруку! (ФОТО)

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са чланом Политбироа КП Кине и секретаром Секретаријата Централног комитета КПК Јангом Сијаодуом.

Александар Вучић са делегацијом НР Кине (Фото: predsednik.rs)

Вучић је оценио да Србију и Кину веже челично пријатељство, а да српски народ никад неће заборавити шта је за Србију учинио председник Кине и председник Комунистичке партије Си Ђинпинг.

"Срећан сам и поносан што могу да вас примим и разговарам с вама", рекао је Вучић на почетку састанка и још једном честитао Јангу и свим члановима КП Кине 70. годишњицу постојања модерне Републике Кине и на свим изузетним резултатима који су за то време постигнути.

Сваком вашем успеху и ми у Србији се радујемо, поручио је Вучић.

"Захвални смо Си Ђинпингу што је довео једну од најважнијих инвестиција у нашу земљу и охрабрио кинеске инвеститоре да долазе у Србију, као и за то што је кроз пројекат 'Један појас, један пут' допринео срећи других народа, у овом случају српског. Ми, за разлику од других, нећемо заборавати шта је учинио и имаће нашу захвалност", поручио је Вучић.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Dobrodošli u Beograd i Srbiju! Veoma sam srećan ponosan što mogu danas da vas primim i da sa vama razgovaram. Čestitam još jednom svim predstavnicima Komunističke partije Kine 70. godišnjicu postojanja moderne NR Kine i na svim izuzetnim rezultatima koje je KPK i NR Kina postigla u prethodnih 70 godina. Svakom vašem uspehu i mi u Srbiji se iskreno i veoma radujemo. Nas vezuje čelično prijateljstvo. Molim vas da prenesete moje najsrdačnije pozdrave predsedniku NR Kine, našem velikom prijatelju Si Đinpingu." Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članom Politbiroa Komunističke partije Kine i sekretarom Sekretarijata Centralnog komiteta KPK Jangom Sijaoduom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Како је рекао, током последње посете КП Кине научио је да су сви функционери дужни да 200 дана годишње разговарају с грађанима.

"Па ми сада размишљамо како да наше људе натерамо да више дестина дана, ако не могу 200 дана, разговарају са обичним људима како би боље разумели њихове захтеве и потребе", рекао је он.

"Добродошли сте и пренесите срдачне поздраве председнику Сију, нашем великом пријатељу", рекао је Вучић.

Члан Политбироа Комунистичке партије Кине (КПК) је захвало Вучићу као председнику СНС што је одвојио своје време и примио њихову делегацију.

Јанг је пренео Вучићу поздраве председника Кине Си Ђинпинга.

"Ви сте заједно да Сијем направили генерални план за развој стратешког партнерства Србије и Кине и у току је реализација онога што сте вас двојица договорили", рекао је Јанг.

Каже да је циљ посете делегације КПК, такође, реализација постигнутих договора председнка две земље.

Јанг је изразио очекивање да ће две странке интезивирати сарадњу и створити услове за продубљивање размене и сарадње у свим областима.

Премијерка Ана Брнабић разговарала је данас у Београду са чланом Политбироа Комунистичке партије Кине (КПК) Јангом Сијаодуом којем је пренела захвалност на континуираној подршци његове земље територијалном интегритету Србије и подршци по питању Косова и Метохије.

Она је нагласила да је питање КиМ за Владу Србије емотивно и веома важно.

Брнабић је рекла да је Србија посебно поносна што у оквиру иницијативе Појас и пут има највећи број уговорених пројеката и да грађани наше земље у свакодневном животу већ осећају бенефит ове иницијативе.

"Кроз иницијативу Појас и пут у Србији је изграђен први у Европи кинески мост и наши грађани већ могу да виде аутопутеве и железничке пруге које градимо заједно кроз "17 + 1" механизам", рекла је Брнабић.

Србија, како је рекла, подржава политику једне Кине и то ће остати политика наше земље.

Јанг Сијаоду констатовао је је да су Кина и Србија географски удаљене, али да постоји традиционално пријатељство између два народа, додајући да је посебан напредак у билатералним односима, остварен у последњих неколико година.

"Лидери две земље су постигли консензус о унапређењу кинеско- српског стратешког пријатељства. Из дана у дан се интензивира размена на високом нивоу", рекао је Јанг.

Додао је и да је Кина спремна да са Србијом учвршћује сарадњу у свим областима.

"Треба што више да учинимо на побољшању животног стандарда народа, да се залаженмо за борбу против корупције", закључио је Јанг.

Салвинијев посланик се састао са српским десничарима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА