Најновије

РУСКА ВОЈНА ТЕХНИКА НЕМА КОНКУРЕНЦИЈУ! Русија наставља да испоручује Америци ракетне моторе!

Руска компанија за производњу ракетних мотора „Енергомаш“ (део „Роскосмоса“) ускоро ће испоручити Сједињеним Америчким Државама четири мотора РД-181 за америчке ракете-носаче „Антарес“, саопштено је из компаније.

Руске ракете (Фото: ria.ru)

„Представници америчке компаније ’Орбитал сајенсис корпорејшен‘ 6. децембра су потписали формуларе за испоруку наредне серије од четири мотора РД-18. Мотори ће у блиској будућности бити припремљени и послати компанији-купцу“, наводи се на сајту компаније.

Истиче се да је ово друга испорука мотора РД-181 у 2019. години.

У првом степену ракете „Антарес“ користе се по два мотора РД-181. Први степен ракете се производи у украјинском предузећу „Јужмаш“, док је други степен америчке производње.

У децембру 2018. године компанија „Енергомаш“ је саопштила да је од јуна 2015. године испоручила у САД 17 мотора РД-181, а од тога је 12 искоришћено током шест лансирања ракета „Антарес“.

У фебруару 2019. године у документима о државној набавци се наводи да компанија у 2019-2020. години планира да испоручи купцу девет мотора РД-181.

НПО „Енергомаш“ производи ракетне моторе на течни погон РД-191 за ракете-носаче „Ангара“, моторе РД-180 за америчку ракету „Атлас-5“ и РД-181 за америчку ракету „Антарес“.

Поред тога, компанија тренутно ради на мотору РД-171МВ за нову ракету „Сојуз-5“ („Иртиш“).

Амерички војници воле Русију, а за то је крива контрола ума! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА