Најновије

ШЕШЕЉ УЗДРМАО СРБИЈУ: Бојкотоваћемо изборе ако...

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да та странка није задовољна изборним условима зато што се "неким средствима мимо закона" мења изборна воља грађана.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Он је, гостујући на РТС-у, рекао да би услови требало да буду стриктно равноправни, у смислу медијског представљања странака.

"Највећа странка има највише новца - највише од државе и спонзора, она може да закупи највише простора у свим медијима. Странке које нису тако јаке, ми још нисмо тако јаки, углавном морају да штеде оно мало новца од државе. Спонзори се појаве ако постанемо владајућа странка", рекао је Шешељ.

Он је додао да је СРС 4. маја одлучила да ће изаћи на наредне парламентарне изборе, али није искључио могућност бојкота уколико се створе "најнеповољније околности".

"Мени су дате одрешене руке, ако околности буду неподношљиве, да не идемо. Например, ако владајућа странка буде форсирала много малих странака тако што би им сакупљала потписе да напуне листић. То нас угрожава, јер доводи до цепања бирачког тела и то делује лоше на све опозиционе странке, а добро је само за владајућу", рекао је Шешељ.

Додаје да би "електронски медији с националном френквенцијом требало да одреде одређен број термина за емитовање спотова" и истакао да Србији на телевизији недостају сучељавања и округли столови "каквих је било на РТС-у".

"Деведесете године се свака странка представљала сат времена, било је округлих столова. Хоће ли гледалац да гледа то или не... свакако им треба то приуштити. Није нико присиљен да гледа што не воли, али је важно кад можете да полемишете, да се расправљате", рекао је Шешељ.

Говорећи о питању Косова и Метохије, Шешељ истиче да би СРС, кад би био на власти, ишао на преговоре с Приштином ако би биле укинуте таксе.

Када је реч о потенцијалним коалицијама, председник Српске радикалне странке рекао је да "никад не би ушао у коалицију с прозападним и проамеричким странкама".

Упитан да прокоментарише однос са председником Србије и лидером Српске напредне странке (СНС) Александром Вучићем, Шешељ је казао да је њихов последњи сусрет био хладан "попут сусрета два пингвина на Јужном полу".

Србија хитно да интервенише и заштити српски народ у Црној Гори! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА