Најновије

"НАПОЉЕ! ИЗБАЦИТЕ ИХ НАПОЉЕ!" Шешељ побеснео када их је угледао! Морало да дође обезбеђење!

У згради општине Стари град пред почетак промоције књиге Војислава Шешеља "У Сребреници није било геноцида" дошло је до инцидента.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Активисти Фонда за хуманитарно право хтели су да поделе свој "Досије: Злочини над Хрватима у Војводини", а Шешељ затражио од обезбеђења да их уклони из зграде.

Међу њима је била и бивша директорка Фонда за Хуманитарно право Наташа Кандић, која је обезбеђење такође удаљило из хола зграде Општине стари град.

Фонд за хуманитарно право поставио је на свој Твитер налог видео на којем се види долазак Шешељ у зграду општине Стари град и чује како тражи од обезбеђења да их удаљи.

Аутор књиге Војислав Шешељ рекао је на промоцији у згради општине Стари Град да сматра да злочин у Сребреници не служи на част Србима, да се њиме не могу поносити, али да се десио и да га треба осудити.

"Злочин се десио, али геноцида није било и прави интелектуалци се не залећу и мало је они који кажу да је то геноцид", рекао је Шешељ.

Истакао је да код геноцида постоје специфичне намере, а да у Сребреници није утврђено да је тога било.

Професор Ненад Кецмановић рекао је да је наслов књиге "претесан" за све што је књигом обухваћено.

Нико не оспорава масовност, ни монструозност, ни виновнивике већ геноцидност и контекст тог догађаја, каже Кецмановић.

У књизи Шешељ полази од далеке историје, средњевековне Босне, па све до настанка Републике Српске и грађанског рата у Босни, каже Кецмановић и додаје да дело одликује "документовано и аналитички прецизно писање".

"Књигу треба схватити као наставак борбе за националну ствар писањем и незаобилазним аргументима за ревизију најтежих хашких пресуда", сматра Кецмановић.

Адвокад Драгољуб Томашевић оцењује да тротомно дело Војислава Шешеља представља једно од његових најбољих дела до сада, а адвокат Сава Анђелковић истиче да је реч о озбиљом делу које описује комплексност ситуације и догађаја у Сребреници.

Шешељ оголио Мила Ђукановића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА