Најновије

НЕПОЗНАТА ОСОБА ПРОСУЛА ЦРВЕНУ БОЈУ! Нови инцидент на промоцији Шешељеве књиге о Сребреници

Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ, након промоције у Београду, промовисао је вечерас у Новом Саду своје, како га је назвао, "научно дело“ у три тома "У Сребреници није било геноцида“.

Војислав Шешељ (Фото: Српска Радикална Странка)

„Ја ту своју тезу доказујем научном методологијом и очекујем суд научне критике. Међутим, нико не може да критикује садржај књиге, па онда критикују и клевећу аутора“, изјавио је вођа радикала и аутор књиге новинарима пре почетка промоције.

Његова тврдња је да се "у Сребреници десио злочин, али не и геноцид“.

"У Сребреници се десио злочин, ја то не оспоравам, ја тај злочин осуђујем, али тај злочин никако не може да се назвое геноцид, јер треба упоредити с дефиницијом геноцида из Међународне конвенције о сузбијању и кажњавању геноцида и тад ћете видети да нема апсолутно елемената геноцида“, уверен је Шешељ.

На промоцији су, осим аутора, говорили и функционери СРС-а Милорад Мирчић и Ђурађ Јакшић.

У току дана, у знак протеста, непозната особа просула је црвену боју испред Радничког дома у Новом Саду, где је Српска радикална странка организовала промоцију књиге свог лидера.

За разлику од београдске промоције Шешељеве књиге, када је избио инцидент у моменту када су активисти Фонда за хуманитарно право, међу којима је била и бивша директорка тог Фонда Наташа Кандић, хтели да поделе присутнима свој "Досије: Злочини над Хрватима у Војводини“, а Шешељ затражио од обезбеђења да их одмах избаци из зграде.

Српски председник иде у Берлин на кључни састанак! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА