Најновије

НИШТА ОД ОБУСТАВЕ СУКОБА! Руси напустили Анкару без договора!

Руска делегација која је боравила у Анкари ради разговора о офанзиви сиријских снага у провинцији Идлиб отишла је, али није постигнут договор о обустави сукоба у којима је прошле седмице погинуло 13 турских војника, изјавио је данас турски дипломатски извор.

Сергеј Лавров (Фото: kremlin.ru)

Чланови руског тима стигли су током викенда у Анкару, неколико дана након што је у нападу сиријских снага погинуло осам турских војника. Анкара је потом гађала положаје сиријске војске. Турски и руски званичници одржали су јуче разговоре у Анкари, а током дана је у другом нападу на турске војнике у области Тафтаназ погинуло пет турских војника.

У саопштењу објављеном из турског предсједништва након састанка наводи се да је Анкара поручила руској делегацији да напади на северозападу Сирије морају одмах престати и да више неће проћи без одговора. Услед напредовања сиријских снага у Идлибу, последњем већем упоришту побуњеника, скоро 700.000 људи је напустило своје домове и кренуло ка затвореној турској граници. Турска, у којој је већ смештено 3,6 милиона сиријских избеглица, саопштила је да више не може да прихвата избегле.

Берни Сандерс тражи ново бројање гласова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА