Најновије

ДУГО СУ ЧЕКАЛИ ПРАВИ ТРЕНУТАК! Кина задала кобан ударац у срце Америке, освета је сурова и жестока!

Тројица новинара добило је наређење на напусте Кину у року од пет дана након што је лист одбио да се извини због текста.

Си Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

Кина је повукла медијске креденцијале за троје новинара из Волстрит Џурнала након што је лист одбио да се извини за колумну која је Кину назвала " болесником Азије", саопштило је министарство спољних послова.

Портпарол Генг Шуанг рекао је у среду на дневном брифингу да је Пекинг упутио неколико упозорења том листу због колумне, коју је Кина критиковала као расистичку и пуну лажи о напорима у борби против епидемије коронавируса, али да се није уследило извињење.

"Кинези не желе медије који објављују расистичке изјаве и злонамерно нападају Кину," рекао је Генг.

Заменик главног уредника, Џош Чин и новинар Чао Денг, обојица Американци, и новинар Филип Вен, Аустралијанац, добили су наређење да напусте земљу у року од пет дана. Британски "Гардијан" пише да ни један од њих тројице није имао веза са текстом или насловом.

ФЦЦЦ је међутим рекао да је девет новинара укупно протерано из Кине од 2013. Године, тако што им нису продужене новинарске визе.

Акција Пекина уследила је након што су САД у уторак рекле да ће почети са ударом на пет кинеских главних државних медија који послују у Америци, укључујући новинску агенцију Синхуа, Чајна Глобал Телевижн Нетворк и Чајна Дејли Дистрибушн Корп, И да ће их третирати једнако као И стране амбасаде, захтевајући од њих да региструју запослене и имовину у САД.

Генг је рекао да се Кина противи новим правилима И да Пекинг задржава право да одговори.

Војска кренула у крвави обрачун са џихадистима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА